fbpx
Сьогодні
10:16 03 Тра 2023

У розвідці Британії проаналізували останні російські ракетні удари по Україні

Росія перемістила свою увагу з атак енергетичної інфраструктури України на удари по військових, промислових і логістичних об'єктах, про це свідчать типи об'єктів, уражених останніми російськими ракетними ударами.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 3 травня

Британські розвідники розглянули ракетні удари рф по Україні від 28 квітня та 1 травня, які були першими від 9 березня.

Останні удари здійснювалися стратегічними бомбардувальниками Ту-95 та Ту-160 з використанням ракет Х-101 та Х-555.

Під час обох ударів була використана менша кількість ракет, ніж під час попередніх атак. Це, ймовірно, свідчить про спроби рф відновити запаси крилатих ракет, підкреслюють в огляді.

"Помічені типи об'єктів, уражених російськими ударами свідчать про можливе зміщення від націлювання на енергетичну інфраструктуру України. Обидва останні удари були, ймовірно, зосереджені на українській військовій, промисловій та логістичній інфраструктурі", наголосила британська розвідка.

Нагадаємо, що в одному з попередніх розвідувальних оглядів в Міноборони Британії відзначали, що ракетна атака росії проти України 28 квітня може свідчити про зміну підходу рф до ракетних ударів, порівняно з зимою.

Своєю чергою, як вважають ISW, для того, щоб знизити рівень занепокоєння в російському інформпросторі щодо майбутнього українського контрнаступу, міністерство оборони рф активно інформує свою спільноту про ракетні удари по українській території.

Довідка

Нагадаємо, що Сили оборони України цієї ночі збили 21 ударний безпілотник іранського виробництва Shahed-136/131, загалом ворог застосував до 26 дронів.

Окрім того, в ніч на 3 травня російські окупанти атакували столицю іранськими дронами Shahed. Завдяки майстерності протиповітряної оборони у повітряному просторі навколо Києва було виявили та збили усі ворожі цілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: