fbpx
Сьогодні
Фото 18:00 08 Тра 2023

На Херсонщині "мобільний ЦНАП" отримала Великоолександрівська громада

Шведсько-український проєкт PROSTO "Підтримка доступності послуг в Україні" продовжує підтримку звільнених громад. 5 травня цього року Великоолександрівська громада Херсонської області отримала авто та мобільний кейс для надання послуг мешканцям.

Про це інформує Рубрика.

Великоолександрівська громада отримала «мобільний ЦНАП»

Рішення щодо вибору громади було прийняте за результатами моніторингу деокупованих громад та у координації з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерством цифрової трансформації України та Херсонською військовою обласною адміністрацією.

 

"Спроможні та ефективні громади – не тільки основа децентралізації, але й одна з опор обороноздатності держави. Відновлюючи життя в громадах ми сприяємо поверненню українців додому і надаємо жителям цих громад можливість отримати базові послуги найближче до свого дому.

Плануємо також спільно з міжнародними партнерами покращувати ефективність управління на місцях та надавати місцевому самоврядуванню сучасні цифрові інструменти для роботи з жителями своєї громади", – Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Основоположними критеріями вибору громади були її площа, кількість мешканців, кількість населених пунктів та відносна безпека.

Великоолександрівська громада отримала «мобільний ЦНАП»

У комплектацію мобільного кейсу для надання послуг входить:

  • ноутбук,
  • портативний сканер,
  • лазерний принтер,
  • 4G Wi-Fi-маршрутизатор;
  • авто також буде обладнане інвертором.

Вартість авто та обладнання – 963 200 гривень.

"Децентралізація – одна з найважливіших реформ для відновлення та процвітання України, тому ми плідно співпрацюємо з Урядом і місцевим самоврядуванням, та прагнемо допомогти деокупованим громадам якомога скоріше повернутися на шлях набуття спроможності. Швеція підтримує Україну по всіх напрямках і буде продовжувати це робити стільки, скільки потрібно", – зазначила Сусанна Делланс, заступниця голови відділу підтримки реформ Посольства Швеції в Україні.

Великоолександрівська громада отримала «мобільний ЦНАП»

В березні 2023 року Великоолександрівська громада отримала чотири комплекти техніки для відновлення роботи Центру надання адміністративних послуг в рамках кризової підтримки проєктом PROSTO громад Миколаївської, Херсонської та Харківської областей.

"Дякуємо шведським партнерам за підтримку у відновленні нашої громади. Можливість бути мобільними у наданні послуг – дуже важлива, адже ми зможемо допомагати громадянам, які не можуть дістатися ЦНАП чи отримати є-послуги самостійно",- зазначила Наталія Корнієнко, Голова Великоолександрівської військової адміністрації.

Нагадаємо, що до 15 травня триває прийом заявок на комплексну (інституційну та матеріальну підтримку) для постраждалих громад:

  • Житомирської,
  • Запорізької,
  • Київської,
  • Одеської,
  • Чернігівської областей.

Заповнити заявку можна до 15 травня включно за посиланням: https://prosto.in.ua/ua/support

Довідка

Проєкт PROSTO "Підтримка доступності послуг в Україн"» фінансується Урядом Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку Sida та реалізується SALAR International AB – дочірньою компанією Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR).

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: