fbpx
Сьогодні
Фото 23:07 08 Тра 2023

На Чернігівщині у Прилуках завершили мурал українського актора Яковченка в образі козака Шевчика

Фото: Суспільне Чернігів

У Чернігівській області в місті Прилуки завершили малюнок актора Миколи Яковченка в образі козака Шевчика. Упродовж тижня його наносили на дев'ятиповерхівку по вулиці Київській художники-муралісти Віталій Гідеван та Олена Нойна. Так вшанували 123 річницю від його дня народження.

Як пише Рубрика, про це повідомив ініціатор проєкту, голова ГО "Прилучани Особливі" Олександр Овдієнко.

Зі слів Віталія Гідевана зображення потрібно було "підігнати" по масштабу. На роботу художники встигли використати понад 200 балончиків німецької фарби.

мурал актора Миколи Яковченка

Фото: Суспільне Чернігів

Це 11 відтінків сірого кольору.

Мурал має висоту 21 метр, ширину – понад шість. Його відтворили із негативу фотографії Миколи Яковченка, який знайшли у архівах Національного театру імені Івана Франка, де працював актор.

"Козак Шевчик це уособлення героїв України, які віддали своє життя починаючи іще із Запорізької Січі. Ми взяли глобальніше, ширше і набагато далі, за всю історію України", – розповів ініціатор проєкту Олександр Овдієнко.

мурал актора Миколи Яковченка

Фото: Суспільне Чернігів

Як доповнення до муралу в Арт просторі "Арсенал" впродовж тижня відбулися 4 кінопокази стрічок за участі Миколи Яковченка, які завершувалися тематичними вікторинами із подарунковими сертифікатами. Щоранку Олександр Овдієнко проводив етери на місцевому радіо, де розповідав про Миколу Яковченка та театральне життя Прилук.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: