fbpx
Сьогодні
Фото 14:00 04 Тра 2023

Гемі на Київщині, в окопі та на блокпосту, створив два графіті "Да Вінчі"

Зображення Да Вінчі на КПП в Києві. Фото: instagram.com/christianguemy

Французький стріт-арт художник Крістіан Гемі створив нові мурали на Київщині. Він намалював Дмитра Коцюбайла "Да Вінчі".

Про це інформує Рубрика.

Митець, також відомий як С215, створив портрети героя України в окопі під Бородянкою, де у лютому-березні минулого року проходили жорстокі бої через спробу росіян захопити Київ, та на блокпосту біля Ірпеня.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений C215 (@christianguemy)

"Портрет Дмитра Коцюбайла, він же Да Вінчі (1995−2023), одного з найбільш шанованих українських героїв, який пішов в українські війська у 15 років і був наймолодшим командиром України, на чолі відомого елітного підрозділу Вовки. Смерть да Вінчі в Бахмуті викликала глибоке хвилювання всієї України. Нагороджений орденом Героїв України та державними похоронами", — підписав роботи в своєму інстаграмі Гемі.

Графіті в окопі

Графіті в окопі

Да Вінчі, Графіті в окопі

Нагадаємо, що французький стріт-арт художник Крістіан Гемі вдруге приїхав до України та вже створив на Київщині нові стінописи. Один з муралів у Києві митець присвятив ще одному Герою Олександру Мацієвському.

Довідка

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському Івано-Франківської області. Брав участь в Революції гідності. Учасник російсько-української війни, зокрема – командир взводу добровольців (2014) та роти (2015). У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области: в обличчя прилетів уламок снаряда, розірвавши губу та вибивши зуб. Іншим уламком були пошкоджені ребра, перебита ключиця, де медикам довелося встановлювати скріплювальну пластину. Через 3 місяці, після одужання, повернувся на фронт.

Брав участь у визволенні Карлівки, селища Піски, Авдіївки, а також у боях під Степанівкою, Савур-Могилою, Старогнатівкою. 17 березня 2016 року призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти "Вовки Да Вінчі" ДУК ПС, переформатованої в батальйон.

7 березня 2023 року про загибель Да Вінчі повідомив Зеленський – воїн отримав смертельне поранення під Бахмутом. Президент назвав Дмитра Коцюбайла "людиною-символом" та "людиною-хоробрістю".
Художник-карикатурист Юрій Журавель присвятив новий малюнок загиблому за Бахмут Героєві: він увійде до календаря "Знай наших".

9 березня із загиблим Героєм України Дмитром Коцюбайлом на псевдо Да Вінчі, бійцем 67-ї окремої механізованої бригади попрощалося Прикарпаття. 10 березня із загиблим Героєм України прощалася столиця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: