fbpx
Сьогодні
16:14 07 Тра 2023

У Берліні поліція оскаржила рішення суду щодо дозволу використовувати прапори рф 9 травня

Фото: Іmago images/Stefan Zeitz

У столиці ФРН Берліні дебати про заборону прапорів на дні пам'яті 8 і 9 травня виходять на новий виток: в після того як адміністративний суд дозволив демонстрацію українських прапорів, він також схвалив і російські, берлінська поліція не хоче з цим миритися.

Про це повідомляє портал RBB24.

Як розповіли у виданні, за даними поліції, перед днями пам'яті до закінчення Другої світової війни в 1945 році Берлінський адміністративний суд також дозволив вивішувати російські прапори і символіку. Мова йде саме про захід, який запланований на 9 травня – 17 червня.

Через це поліція подала скаргу до Вищого адміністративного суду на це рішення. Рішення наступної інстанції очікують того ж дня.

Спочатку поліція заборонила російські та українські прапори і символіку біля радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде на дні пам'яті 8 та 9 травня. Ці два дні відзначають 78-му річницю закінчення Другої світової війни в Європі.

Однак адміністративний суд вже в п'ятницю, 5 травня, зняв заборону на українську символіку. На це берлінська поліція скарги не подавала, повідомив її речник.

Пізно ввечері в суботу була оскаржена в терміновому порядку заборона на російську символіку для заходу 9 травня перед пам'ятником танку на вулиці 17 червня. І в цьому випадку адміністративний суд виніс рішення проти постанови поліції, повідомив речник поліції. З іншого боку, була подана скарга до наступної інстанції.

Поліція обґрунтувала свою постанову бажанням забезпечити "гідне вшанування пам'яті загиблих солдатів тодішньої Радянської армії".

Окрім російських та українських прапорів, вона також заборонила символіку та зображення, а також виконання маршів і військових пісень навколо трьох меморіалів.

Берлінський адміністративний суд не прислухався до цього аргументу.

Нагадаємо, що берлінський адміністративний суд дозволив показ українських прапорів на радянських меморіалах у районах Трептов, Тіргартен та Шенхольцер-Хайде, хоча раніше поліція столиці Німеччини заборонила.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: