fbpx
Сьогодні
16:19 06 Тра 2023

Українським воїнам вдалося знищити рідкісний російський комплекс спостереження "Муром-П" за допомогою дрона

Фото: Компанія "Стилсофт"

На Херсонщині українські Сили оборони за допомогою дрона знищили російський комплекс спостереження "Муром-П". Армія рф продовжує втрачати на війні найрідкісніші зразки свого озброєння.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Очільник відомства також опублікував відповідне відео.

Федоров уточнив, що на кадрах показана робота fpv-дрона Phoenix 03 Heavy ucav, який придбали завдяки донатам на UNITED24.

"Херсонщина. Працює потужний fpv-дрон Phoenix 03 Heavy ucav. Його придбали завдяки вашим донатам на UNITED24. Безпілотник знищує російський комплекс спостереження "Муром-П", наголосив в повідомленні міністр.

Зазначають, що цей комплекс дозволяв росіянам 24/7 слідкувати за територією та переміщеннями наших військ.

"Тепер так зване око мордора зруйноване", підкреслив Федоров.

Очільник міністерства додав, що на фронт від платформи UNITED24 вже передали 100 fpv-дронів Phoenix 03 Heavy ucav. Тому незабаром ворог втратить ще дуже багато техніки.

"Дякую кожному за підтримку Армії дронів. Більше дронів на фронті – більше збережених життів захисників і захисниць", – резюмував міністр.

Довідка

Примітно, що комплекс спостереження "Муром-П" бачить людину на 10 км камерою та на 4 км тепловізором.

Він призначений для цілодобового дистанційного відеотепловізійного спостереження, контролю та охорони відкритих ділянок місцевості, підступів, периметрів та шляхів пересування до об'єктів.

Комплекс має можливість швидко розгортатися та довго працювати в автономному режимі.

Нагадаємо, що країна-агресорка росія продовжує втрачати на війні проти України рідкісні зразки свого озброєння. Як писала Рубрика, захисники України легко спалили новий російський танк Т-90 "Прорив".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: