fbpx
Сьогодні
20:28 04 Тра 2023

На Миколаївщині у Вознесенську затримали віцемера: підозрюють в розкраданні коштів для ЗСУ

Фото: Служба безпеки України

У Миколаївській області співробітники Служби безпеки України затримали віцемера Вознесенська. Його підозрюють у розкраданні бюджетних грошей на закупівлі оборонної продукції.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу СБУ.

Як повідомляють, СБУ викрила схему привласнення бюджетних грошей, виділених на закупівлю продукції для Сил оборони в прифронтових районах Миколаївської області.

За даними слідства, до організації оборудки причетний перший заступник голови Вознесенської міської територіальної громади. Він залучив до незаконної діяльності двох своїх підлеглих – посадових осіб бухгалтерії міськради та голову місцевого благодійного фонду.

Як свідчать матеріали розслідування, підозрювані налагодили злочинний механізм виведення в тінь бюджетних коштів під час публічних закупівель оборонної продукції. За попередніми даними, збитки державі від оборудки оцінюють у майже один мільйон гривень.

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та в автомобілях підозрюваних виявили комп'ютерну техніку, документи та чорнові записи з доказами незаконних дій, а також понад один мільйон у гривневому еквіваленті.

Віцемера і трьох його спільників повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Їм загрожує до 12 років в'язниці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: