fbpx
Сьогодні
16:30 02 Тра 2023

Резніков заявив, що Україна поверне окупований Крим без бою

Фото: Рубрика

Україна поверне тимчасово окупований росією Кримський півострів без бою.

Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков, чиї слова цитує американське видання The Atlantic у статті під назвою "Контрнаступ".

Як зазначається у публікації, з огляду на те, що росіяни намагаються перетворити тимчасово окупований Крим на фортецю, Україна говорить про "військово-політичне" звільнення півострова, а не про суто військовий контрнаступ.

І після того, як росія перекриє на острові дороги, залізниці та водні колії, багато російських мешканців півострова, особливо нещодавні іммігранти, самі переконаються, що їм було б краще жити в іншому місці, пише видання. Деякі з них уже втекли після вибуху на Керченському мосту та інших вибухів на півострові, йдеться у публікації.

"Крим ми візьмемо без бою", — заявив Резніков журналістам видання.

Також зазначається, що детальні плани щодо деокупації Криму вже існують. Постійна Представниця Президента України в АРК Таміла Ташева з групою експертів працює над стратегією відновлення Криму. Водночас вона відкинула ідею спільного контролю півострова.

"Не може бути спільного контролю Давида та Голіафа", – заявила вона.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський з'явився на обкладинці червневого номера американського часопису The Atlantic. Ілюстратором обкладинки виступив соліст рок-гурту U2 Боно (Пол Девід Г'юсон).

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: