fbpx
Сьогодні
15:37 02 Тра 2023

Ігнат пояснив, чому російська авіація не застосовує у війні в Україні розрекламовані Су-57 та Су-75

Фото: uk.wikipedia.org

В українському небі Повітряні сили України не зафіксували факти застосування російських літаків Су-57 та Су-75.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"У них є літак Су-57, який вони показували на виставках часто, є літак також Су-75. Той з двома двигунами, той з одним.

Це такі "суперлітаки", як вони називають, шостого покоління, про які не раз писали їхні пабліки, що вони на фронті показали, десь кидали ракети.

Повітряними силами України не зафіксовано фактів застосування цих літаків у повітряній агресії проти України", розповів полковник.

Ігнат також додав, що взагалі не можна виключити, що ворог дистанційно застосовував їх.

За слів речника, рф має достатньо інших літаків та гелікоптерів, які найчастіше застосовуються на лінії бойового зіткнення. Окрім того, Ігнат зазначив, що росія любить вихвалятися танками та літаками на парадах. Проте у світовій практиці акцент робиться на інших технологіях, ніж рекламує росія.

Зокрема, повітряні сили всіх країн світу не роблять ставку на те, що демонструє росія на авіашоу. Виконання різних маневрів літака, що там показується, на сьогодні не відіграє великої ролі в бою.

Зокрема, США, які є одним із провідних виробників бойової авіації F-35, F-22 роблять ставку на нові технології "хто кого раніше побачить, застосує озброєння і першим знищить ворога".

Нагадаємо, раніше Ігнат заявив, що армія рф використовує всі летовища та військові бази в Криму для застосування російської авіації та прикриття нею свого чорноморського угрупування. Російська авіація завдає ударів керованими авіабомбами й керованими авіаційними ракетами з території ТОТ Криму по підконтрольній Україні території.

Він також підкреслив, що для знищення західної техніки та об'єктів критичної інфраструктури України російські агресори відновили масовані ракетні та авіаційні бомбардування країни: щодня ворог випускає майже 20 авіабомб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: