Президент Чехії заявив, що його країна шукатиме шляхи збільшення постачання боєприпасів в Україну

Чехія у співпраці з іншими партнерами шукатиме шляхів збільшення постачання боєприпасів в Україну.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел, повідомляє Рубрика посиланням на "Чеські новини".

"Із зустрічей, які я провів в Україні – а їх було багато, як на центральному рівні, так і на рівні одного регіону, – стало зрозуміло, що найбільше для успішної оборони Україні сьогодні потрібні боєприпаси", – сказав Павел після прибуття на військовий аеропорт у празькому місті Кбели.

За його словами, Україна відчуває гостру нестачу боєприпасів, які необхідні країні для початку контрнаступу проти росії та відновлення контролю над своєю територією.

"Звичайно, технології теж у дефіциті, але критична нестача боєприпасів не тільки обмежує здатність України ефективно захищатися, а й певною мірою обмежує її здатність вести успішний контрнаступ. І якщо вони хочуть відновити контроль над окупованою територією, яку Росія агресивно утримує вже понад рік, то іншого шляху, окрім контрнаступу, дійсно немає", – заявив він.

За його словами, росіяни мають перевагу в артилерійських стволах і ракетних установках, але здебільшого тільки в кількості боєприпасів – вони щодня стріляють у чотири-п'ять разів більше, ніж українці.

Довідка

Нагадаємо, що президентка Словаччини прибула в Україну вранці 28 квітня разом із президентом Чехії Петром Павелом. Для нього це перший візит в Україну як лідера держави.

Після першого дня поїздок на північ Київщини та ключових зустрічей у столиці президенти залишилися на ночівлю. Це доволі рідкісний випадок для візитів іноземних топ-посадовців під час повномасштабної війни.

Надвечір 28 квітня їм довелося провести одну із зустрічей в укритті через нову повітряну тривогу.

Як писала Рубрика, у суботу, 29 квітян, Петр Павел вирушив у Дніпропетровську область, на якій Чехія сфокусує свою підтримку.

За інформацією чеських ЗМІ, президент перетнув західний кордон України близько 9 годин ранку у неділю і вдень виступить з пресконференцією вже у Чехії.

Свіжі дописи

  • Новини

Ветеран і менторка реабілітаційного центру UNBROKEN взяли участь в тижні моди у Берліні

Ветеран і менторка Національного реабілітаційного центру UNBROKEN на протезах пройшлися подіумом у ролі моделей під… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

За добу окупанти випустили по Харківщині 29 КАБів, – голова ОДА

Російські війська за добу випустили по Харківській області 29 керованих авіабомб. Про це у Фейсбуці повідомив голова… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Зеленський доручив Умєрову дізнатися конкретні дати щодо постачання в Україну додаткових Patriot

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Рустему дізнатися від партнерів конкретні дати, коли Україна… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Знову три черги відключень: в Укренерго повідомили як діятимуть графіки 3 липня

Завтра, 3 липня, в Україні будуть застосовувати графіки обмеження електроенергії протягом усієї доби.  Про це… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

США найближчим часом оголосять про виділення Україні понад $2,3 млрд на безпекову допомогу, – глава Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив у вівторок, 2 липня, що США незабаром оголосять… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Гауляйтера “ЛНР” Пасічника заочно засуджено до 12 років тюрми

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.