fbpx
Сьогодні
14:27 30 Кві 2023

Очільник ГУР запевнив, що всіх причетних до воєнних злочинів буде знайдено та ліквідовано у будь-якій частині світу

English version here

Російські загарбники, які вчинили воєнні злочини під час війни в Україні, будуть знайдені та знищені у будь-якому куточку світу.

У цьому впевнений керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов. Він заявив про це в інтерв'ю американському телеканалу PBS, якого цитує пресслужба ГУР.

"Кожен, хто здійснив воєнні злочини чи злочини проти людяності в Україні, в тому числі дуже кричущі, наприклад, групове зґвалтування чи вбивство цивільних і дітей, буде знайдений та знищений у будь-якій частині світу", наголосив очільник української розвідки.

Буданов також додав, що для цього в України "достатньо власних сил і засобів".

Серед іншого начальника ГУР МО України запитали, чи не є його прогнози про неможливість росії затягувати війну, а також про її ймовірний розпад, занадто оптимістичними.

"Можу сказати тільки одне ― час покаже. Я залишаюсь на своїй позиції", ― підсумував Кирило Буданов.

Нагадаємо, президент Зеленський також наголошував, що Україна готує важливі кроки по створенню трибуналу щодо злочину російської агресії. А ще нові санкційні рішення щодо осіб і компаній, які працюють на ВПК держави-терориста.

Окрім того, нещодавно прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, глава Чехії Петр Павел і президентка Словаччини Зузана Чапутова обговорили питання створення спеціального міжнародного трибуналу проти російської федерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: