fbpx
Сьогодні
Відео, фото 18:22 30 Кві 2023

До Дня прикордонника в Одесі відкрили монумент "Стіна героїв"

В Одесі, 29 квітня, до Дня прикордонника було відкрито монумент "Стіна Героїв" з викарбуваними іменами військовослужбовців Державної прикордонної служби, які загинули за суверенітет України.

Про це повідомляється на сайті Одеської міськради, передає Рубрика.

30 квітня відзначається День прикордонника. Президент Володимир Зеленський привітав прикордонників з професійним святом.

Глава держави подякував "за надлюдську силу, з якою підрозділи прикордонних військ боронять у найжорстокіших боях Бахмут, Авдіївку, Марʼїнку та інші наші міста і села Донбасу".

"Це честь для мене вітати вас сьогодні з професійним святом, з Днем прикордонника України – сталевого і незламного прикордонника України", – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, напередодні, 29 квітня, охоронці кордону вшанували пам'ять полеглих побратимів.

Одеса, монумент Стіна героїв

Керівник Південного регіонального управління ДПСУ заявив:

"Ми відкриваємо "Стіну Героїв", яка знову і знову нагадуватиме нам про мужність, відвагу, честь Героїв-прикордонників, які віддали життя заради миру і незалежності України".

На монументі викарбувані імена 68 прикордонників.

Одеса, монумент Стіна героїв

Одеса, монумент Стіна героїв

"Міська влада поруч зі Збройними Силами, з народом України, поруч із прикордонниками, з усіма, хто сьогодні боронить нашу державу. Ми разом, ми переможемо. Слава Україні!" – зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Довідка

Як повідомлялося, за проявлену мужність майже 1 150 військовослужбовців Держприкордонслужби відзначені державними нагородами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: