fbpx
Сьогодні
13:37 02 Кві 2023

Для українських прикордонників у Латвії планують провести курс психологічної підтримки

English version here

Курс психологічної підтримки для офіцерів Державної прикордонної служби України збирається провести Міністерство внутрішніх справ Латвії в Юрмалі.

Про це пише ЄП, посилаючись на агенцію LETA.

Як повідомили у виданні, планують прикордонникам України надати психологічну підтримку. Для них проведуть заняття з фізкультури, а також забезпечать триразове харчування.

На це МВС Латвії просить додаткові 59 тисяч євро.

Під час курсу психологічної підтримки українські офіцери братимуть участь в індивідуальних психологічних і спортивних заходах у групах та індивідуально.

Усього в програму планується задіяти до 100 службовців ДПСУ. Першу групу у складі до 40 людей у Юрмалі очікують уже в червні 2023 року, латвійська сторона надасть транспорт для доправлення українців з українсько-польського кордону й назад.

Повідомляють, що для психологічної підтримки українських прикордонників у Латвії будуть використовувати базу Центру здоров'я і спорту МВС країни, яка призначена для допомоги латвійським посадовцям.

Нагадаємо, що у 2022 році до Латвії доправили та надали медичну допомогу в Ризькій Східній клінічній університетській лікарні та Національному реабілітаційному центрі "Вайварі" 130 пораненим військовим.

Протягом 2023 року, за інформацією міністерства охорони здоров'я Латвії, планують прийняти близько 120 українських військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: