fbpx
Сьогодні
12:13 28 Кві 2023

Херсонщина отримала від Іспанії 32 автобуси

Іспанія передала Херсонщині 32 автобуси як гуманітарну допомогу. Частина транспортних засобів вже в Україні, за кілька днів вони надійдуть до регіону.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Допомогу надали у межах Механізму Цивільного Захисту Європейського Союзу.

Зазначається, що раніше автобуси використовувалися на маршрутах громадського транспорту іспанської столиці. Після технічного огляду та стабілізації безпекової ситуації вони стануть на маршрути.

«До України вже прибули 25 автобусів. Ще 7 автобусів від Іспанії Україна очікує найближчими днями», — йдеться у повідомленні.

За інформацією Херсонської міської військової адміністрації, російськими окупантами було викрадено 37 одиниць комунального транспорту, ще 21 пошкоджено під час обстрілів.

Механізм Цивільного Захисту Європейського Союзу — це система солідарності, яка скеровує екстрену допомогу країнам, що опинилися в кризовій ситуації. Україна стала державою-учасницею Механізму Цивільного Захисту ЄС 20 квітня 2023 року.

Доставку автобусів до України забезпечило Державне агентство стратегічних резервів Республіки Польщі Rządowa Agencja Rezerw Strategicznych (RARS).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: