fbpx
Сьогодні
09:46 25 Кві 2023

Єрмак обговорив з виконавчою директоркою UNICEF ситуацію з депортацією росією українських дітей

Фото: Офіс Президента

Керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак провів зустріч у форматі відеоконференції з виконавчою директоркою UNICEF Кетрін Рассел.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Як повідомляють у ОП, сторони обговорили шляхи посилення співпраці з метою припинення порушення прав українських дітей з боку рф, зокрема їх незаконного переміщення з території України, що є депортацією.

"Ми розраховуємо, що ЮНІСЕФ відіграватиме в цій співпраці одну з найважливіших ролей, зважаючи на великий досвід організації та повагу міжнародної спільноти", наголосив керівник Офісу Президента.

Фото: Офіс Президента

Андрій Єрмак також зазначив, що залучення послів доброї волі ЮНІСЕФ – відомих і популярних людей – до висвітлення проблеми порушення росією прав українських дітей приверне до цієї теми увагу всього світу.

Очільник ОП акцентував, що проблема депортації державою-агресором неповнолітніх громадян України стоїть надзвичайно гостро.

Лише за офіційно підтвердженими даними, 19391 українська дитина незаконно вивезена до Російської Федерації, Білорусі або примусово переселена на тимчасово окуповані території України.

  • Загинули чи були вбиті 470 дітей,
  • зазнали поранень 949 дітей,
  • 406 вважаються зниклими безвісти.

"Держава-агресор не просто вивозить дітей, вона цілеспрямовано знищує їхню національну ідентичність: вона робить усе, щоб діти забули українську мову, українську історію, своїх рідних", резюмував Єрмак.

Зі свого боку Кетрін Рассел висловила стурбованість тим, що відбувається довкола українських дітей у зв'язку з розпочатою росією агресивною війною. За її словами, команда ЮНІСЕФ робить усе можливе, щоб захистити їхні права.

Фото: Офіс Президента

У зустрічі також взяли участь:

  • уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець,
  • радниця – уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дарʼя Герасимчук,
  • радники керівника Офісу Глави держави Дарія Зарівна та Олександр Бевз.

Сторони домовилися продовжувати активну співпрацю, зокрема через український офіс ЮНІСЕФ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: