fbpx
Сьогодні
09:35 23 Кві 2023

Ватажок вагнерівців, ймовірно, намагається переконати путіна перейти до оборони перед контрнаступом ЗСУ, — ISW

Зосередитися на утриманні нинішньої лінії фронту перед контрнаступом українських військових, ймовірно, намагається переконати диктатора країни-агресорки володимира путіна власник ПВК "Вагнер" євген пригожин.

До такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW), пише Рубрика.

Аналітики нагадують, що 21 квітня пригожин у відповідь на запитання журналістів після "Рамштайну-11" заявив, що для росії нічого доброго не пророкує остання обіцяна допомога та заява. Та підкреслив, що у НАТО підтримують вступ України.

"Отже, треба наїжачуватися. Жарти скінчилися. Треба не просто якоритися, а треба так якоритися, щоб можна було видерти тільки з кігтями суперника […] Вони прийдуть і намагатимуться нас порвати, а ми маємо упиратися", наголосив ватажок "вагенрівців".

В ISW зазначають, що пригожин у своїй нещодавній риториці стає дедалі панічнішим. Він робить подібні заяви про невизначене майбутнє російських наступальних операцій на Донбасі. Також примітними є заклики пригожина до зміцнення російської оборони на окупованих територіях і часті обговорення перспектив українського контрнаступу.

На думку аналітиків, вони свідчать про те, що пригожин намагається посилити дискусію у російському внутрішньому інформаційному просторі.

Очільник "вагенрівців" також виступає за те, щоб росія зосередилася на утриманні нинішньої лінії фронту, а не шукала більше здобутків, щоб російські сили могли відновити свою боєздатність для подальших наступальних операцій.

На думку ISW, російське військове командування, ймовірно, також намагається переконати путіна перейти до оборонних операцій, але, можливо, не може прямо передати йому це повідомлення.

Аналітики припускають, що військове командування рф навіть частково налагодило напружені відносини з пригожиним, щоб через російський інформаційний простір переконати путіна припинити наступальні операції.

Утім, путін може вагатися щодо припинення вогню через вплив окремих невідомих провоєнних діячів або через занепокоєння щодо наслідків для стабільності його режиму.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: