fbpx
Сьогодні
14:23 23 Кві 2023

Майже за рік Польща передала Україні близько 1,5 тисячі тонн обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури

English version here

Фото: Ілюстративне

80 вантажів гуманітарної допомоги для потреб енергетики, а це близько 1,5 тис. тонн обладнання, передала Польща з травня 2022 року Україні.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу КМУ.

"З травня 2022 року із Польщі до України надійшло 80 вантажів гуманітарної допомоги для потреб енергетики. Це близько 1,5 тисячі тонн обладнання. Тільки за останній тиждень надійшло 12 вантажів загальною вагою 174 тонни.

Серед наданого устаткування – генератори, трансформатори, ізолятори, залізобетонні опори, електричний кабель, а також системи аварійного живлення, роз'єднувачі та інші матеріали, необхідні для проведення ремонтних робіт", зазначили у повідомленні.

Як повідомляють, міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що Польща – не просто партнер, а один із найбільших друзів України. Країна-сусідка з перших днів повномасштабної війни надавала нам всебічну підтримку.

Усі види матеріалів, які передали польські партнери, використовуються українськими енергетиками для якомога оперативнішого відновлення об'єктів, що постраждали від російських атак.

Очільник міністерства підкреслив, що дуже важливою є робота логістичного хабу rescEU у Польщі. Він акумулює гуманітарну допомогу з усієї Європи та швидко передає її в Україну.

Нагадаємо, що за результатами нової спільної оцінки Програми розвитку ООН та Світового банку, збитки, завдані енергетичній, газовій та тепловій інфраструктурі України, перевищують 10 млрд дол.

Як писала Рубрика, під час опалювального сезону 2022-2023 російські війська здійснили понад 1200 атак ракетами та дронами по найголовніших енергетичних об'єктах, також були пошкоджені 43% магістральних мереж.

Як розповіли в "Укренерго", усі теплові та гідроелектростанції зазнали різного ступеню ушкоджень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: