fbpx
Сьогодні
22:12 23 Кві 2023

Гуменюк розказала, чому армія рф посилила обстріли правобережжя Херсонщини

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Оприлюднення інформації про те, що українські сили зайняли позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області призвело до активізації дій росіян, посилення ворожих обстрілів, внаслідок чого було зруйновано близько 30 будинків та постраждало мирне населення.

Про це повідомила керівник пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Треба довіряти достовірним джерелам та розуміти, що таке висновки аналітиків та що таке звіт про проведену бойову роботу. Уточнена інформація, на жаль, не дуже втішна і не дуже приємна. Ворог, реагуючи на такі інформаційні вкиди, дуже суттєво посилив атаки по протилежному берегу. Ми маємо дуже потужний обстріл Херсонського району, Бериславського району, зруйновано близько 30 житлових будинків, постраждали цивільні люди, зруйновано школу в одному з населених пунктів. Натхненний такою інформацією ворог застосував дуже потужну авіаційну атаку, підтягнув артилерію і намагався довести всіма силами, що утримує позиції. Саме такі наслідки має інформаційний вкид в умовах гібридної війни», – сказала Гуменюк.

Раніше Гуменюк вже наголошувала на тому, що умови військової операції вимагають інформаційної тиші. Речниця вкотре закликала дуже ретельно підходити до інформації, яку оприлюднюють з різних джерел та виважено її сприймати, а журналістам – повідомляти дані, спираючись тільки на офіційні джерела.

«Інформаційний фронт – це теж фронт, і там теж може бути дуже боляче», – наголосила вона.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: