fbpx
Сьогодні
Відео 14:25 22 Кві 2023

Французький міністр транспорту відвідав Україну та анонсував про постачання 25 тонн рейок для реконструкції залізниць

English version here

Фото: nolancompany.com.

У п'ятницю, 21 квітня, французький міністр транспорту Клеман Бон приїхав до України та оголосив про постачання 25 тонн рейок для відновлення близько 150 км колій.

Про це Клеман Бон написав у твіттері, пише Рубрика.

Об 11 годині міністр опублікував фото з пункту пропуску на кордоні Молдови та України.

Міністр транспорту відвідав залізничний вокзал Одеси з послом Франції.

"У порту Одеси сотні людей виконують важливу роботу, перевозячи мільйони тонн зерна, палива та сталі. Франція і наші компанії прагнуть забезпечити ці життєво важливі обміни з Україною", – зазначив Бон.

Кореспондент FranceInfo написав, що міністр підтвердив наміри Франції поставити нашій країні 25 тонн рейок для відновлення близько 150 км колій, що пошкоджені внаслідок війни РФ.

"Військові зусилля залежать від громадських залізниць. Майбутнє країни теж. На Одеському вокзалі — данина поваги 250 тисячам героїв залізниць, які, ризикуючи життям, підтримують країну. Наша повна підтримка: Франція поставить в Україну понад 20 тисяч тонн рейок", — написав Клеман Бон.

Міністр вважає, що вирішальне місце у військових діях належить транспорту для перевезення військ, зерна, гуманітарної допомоги:

"Я в Україні, щоб повторити та збільшити підтримку Франції, особливо в інфраструктурі".

Довідка

Президент Володимир Зеленський поговорив з французьким колегою Емманюелем Макроном, темами, зокрема, стали саміт НАТО у Вільнюсі, ситуація на фронті та посилення допомоги Україні.

12 квітня стало відомо, що Франція блокує рішення про 2 млрд євро фінансування постачань боєприпасів для України: воно вимагає одноголосності серед держав-членів ЄС.

13 квітня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся в Україні з начальником об'єднаного штабу збройних сил Французької Республіки генералом армії Тьєрі Бюркаром.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: