fbpx
Сьогодні
Відео 09:42 20 Кві 2023

Протест проти пенсійної реформи: французький "спайдермен" на знак незгоди піднявся на хмарочос без страховки

Фото: Ален Робер (Alain Robert)

Відомий "французький спайдермен", скелелаз Ален Робер піднявся на 38-поверховий хмарочос у французькій столиці Париж на знак незгоди щодо суперечливої пенсійної реформи президента Емманюеля Макрона.

Про це повідомляє Politico, пише ЄП.

Як зазначають, французький альпініст піднявся на 150-метровий хмарочос у паризькому діловому районі Ла Дефанс, використовуючи лише власні руки й пару альпіністських черевиків.

"Я тут, щоб сказати Емманюелю Макрону, щоб він повернувся на землю… піднімаючись без страховки", – сказав 60-річний скелелаз журналістам перед початком підйому.

"Французький спайдермен" відомий тим, що піднявся на понад 150 висотних споруд. Зокрема, й на відомі Ейфелеву вежу та Бурдж-Халіфу в Дубаї.

Робер пояснив, що своїм вчинком хотів "показати підтримку тим, хто виступає проти пенсійної реформи".

За словами альпініста, суперечливе законодавство означає, що він повинен продовжувати працювати й підійматися ще довше.

Нагадаємо, що 15 квітня Макрон підписав вкрай непопулярний законопроєкт про пенсійну реформу. Це сталося після того, як Конституційна рада Франції винесла рішення на користь найбільш спірної його частини про підвищення віку виходу на пенсію з 62 до 64 років.

Хоча закон вже набув чинності, профспілки налаштовані продовжувати акції протесту. Макрон висловив жаль через відсутність компромісу щодо пенсійної реформи. Проте скасовувати її не планує.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: