fbpx
Сьогодні
16:24 18 Кві 2023

У столиці планують облаштувати нові кільцеві розв’язки: для чого це рішення

Фото: КМДА

У більшості районів столиці для підвищення безпеки руху облаштовують нові кільцеві розв'язки. На перехресті вулиць Бекешкіної та Вільде роботи вже тривають.

Про це пише Рубрика, посилаючись на КМДА.

У чому проблема?

У великих містах багато перехресть не пристосовані пропускати велику кількість автомобілів, кількість яких за останні десятки років збільшилася в рази. Це призводить до заторів, аварій, смертей, а також машини сильно забруднюють повітря, коли стоять у корках.

Яке рішення?

Для підвищення безпеки руху в столиці облаштовують нові кільцеві розв'язки. Кругові перехрестя — це добре.

На відміну від технологічних рішень, таких як світлофори та камери — фізична інфраструктура запобігає порушенням, принаймні найбільш небезпечним. Кругові перехрестя, наприклад, виключають лобові та швидкісні бокові зіткнення.

У міськраді повідомили, що на цей момент вже тривають роботи на перехресті вулиць Бекешкіної та Вільде. Там облаштували центральний острівець та острівець безпеки. Роботи на цьому перехресті планують завершити 25 квітня.

кільцева розв'язка, Київ

Фото: КМДА

Також на фінальному етапі перебуває проєкт облаштування кільцевої розв'язки на перетині вулиць Жаботинського, Корчака та Меїр. На цей час там залишилося нанести нову дорожню розмітку та виконати озеленення клумби.

кільцева розв'язка, Київ

Фото: КМДА

У Дарницькому районі кільцеву розв'язку облаштовують на Т-подібному перехресті вулиць Чавдар та Гмирі. Дорожню клумбу планують закінчити до 5 травня.

Загалом цього року планують облаштувати близько 40 нових кільцевих розв'язок у всьому місті.

Як це працює?

Кільцеві розв'язки створені для контролю трафіку та безпечної їзди. Такі рішення дозволяють значно знизити кількість аварій, а відповідно, травм і смертей.

кільцева розв'язка, Київ

Фото: КМДА

Також завдяки цьому зменшуються викиди в атмосферу. Такі розв'язки є зразком ефективного використання дорожнього простору і дешевші в обслуговуванні, ніж традиційні чотирьохсмугові перехрестя.

Нагадаємо, що у Києві створюють онлайн-мапу дерев, на цей час оцифрували майже 23 тисячі зелених насаджень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: