fbpx
Сьогодні
22:29 13 Кві 2023

У столиці оцифрували вже майже 23 тисячі дерев: навіщо це рішення

Фото: Управління екології КМДА

У Києві вже оцифрували майже 23 тисячі зелених насаджень.

Про це повідомляє начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

У чому проблема?

Атмосферне повітря є одним з тих компонентів довкілля, від стану якого залежить стан здоров'я людини.

Від забруднення повітря страждають і всі живі істоти. Особливо це відчувається у великих містах країни. Тому до заходів, які суспільство повинно впроваджувати на захист атмосферного повітря. Насадження дерев є одним з чинників очищення повітряного простору.

Проте визначити кількість цих дерев, які в наявності та здорові і де потрібно їх досадити викликає багато проблем.

Яке рішення?

У Києві поновили роботу з наповнення онлайн-мапи дерев, які перебувають на балансі міста. Станом на 13 квітня у столиці "оцифровано" майже 23 000 зелених насаджень. 

"Мета створення онлайн-мапи — не тільки провести інвентаризацію та зафіксувати кількість та стан дерев, які перебувають на балансі міста, але і надати громаді інструменти контролю. Минулого року ми були вимушені призупинити наповнення карти з безпекових міркувань, адже йдеться про високоточні карти", — зазначив Возний.

Онлайн-мапу оцифрованих дерев у Києві почали створювати влітку 2021 року, однак роботу призупинили в 2022 році через початок повномасштабного вторгнення рф. Мапу створюють спільно з КП "ГІОЦ".

Як це працює?

Онлайн-мапу обіцяють викласти у відкритий доступ після завершення в Україні воєнного стану. Там буде фото кожного оцифрованого дерева, а також інформація про його місцеперебування, вид і стан.

мапа дерев Київ

Мапа дерев. Фото: КМДА

У КМДА кажуть, що ця мапа потрібна не тільки для фіксування кількості й стану дерев, а також є інструментом контролю для громади.

Подібні карти створюються у багатьох містах світу, зокрема у Нью-Йорку. Там міська онлайн-мапа дерев містить інформацію про понад 850 тисяч зелених насаджень.

У 2022 році в Києві попри воєнний стан висадили майже шість тисяч дерев, понад 61 тисячу кущів і близько 7,3 мільйона квітів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: