fbpx
Сьогодні
14:42 17 Кві 2023

У Житомирі на території Ботанічному саду Поліського національного університету висадили "Алею Незламності"

14 квітня у Житомирі в рамках екологічної акції "Шевченко єднає Україну" на території Ботанічного саду Поліського національного університету висадили "Алею Незламності".

Про це йдеться на сторінці Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Зазначається, що під час акції у всіх областях України, на різних локаціях, у тому числі пов'язаних з життям і творчістю Кобзаря, буде висаджено 1000 дубів.

Цікаво, що сіянці зібрані з Дубу Шевченка, який вже понад 1000 років росте у селі Будище, і у якому маленький Тарас Шевченко ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Вирощені в лісовому розсаднику Черкащини, звідки й стартувала акція, дуби були відправлені в усі куточки України.

у Житомирі у Ботанічному саду Поліського національного університету висадили

На "Алеї Незламності" висадили 27 саджанців дуба, що символізують кількість областей України, АР Крим, міста Київ та Севастополь.

Одному з дубів-довгожителів понад 1000 років. Він і досі є життєздатним та дає плоди. "Алею Незламності" висадили у Житомирі на території Ботанічного саду, якому у вересні 2023 року виповниться 90 років.

у Житомирі у Ботанічному саду Поліського національного університету висадили

"Ми з радістю прийняли від колег естафету Екологічної акції "Шевченко єднає Україну" і впевнені, що подібні заходи не лише сприяють відновленню прекрасних українських ландшафтів, але й мають культурну та історичну цінність, допомагають становленню української національної ідентичності", – розповідає начальник Інспекції Євгеній Медведовський – Сьогодні Алея Незламності із 27 сіянців дуба (що символізує кількість областей України, АР Крим, міста Київ та Севастополь) з'явилася у Житомирі – на території Ботанічного саду Поліського національного університету.

у Житомирі у Ботанічному саду Поліського національного університету висадили

Заснований у 1933 році як навчальна та науково-дослідна база Житомирського сільськогосподарського інституту, Ботанічний сад став справжньою «Зеленою скарбницею Поліського краю». Його колекція налічує понад півтисячі видів, форм і сортів деревних рослин і понад 1000 видів трав'янистих рослин. Дубова алея, без сумніву, додасть краси і унікальності цьому унікальному куточку природи.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: