fbpx
Сьогодні
11:42 18 Кві 2023

Минулої доби внаслідок російської агресії загинули троє українців, ще троє отримали поранення

Фото: Телеграм / Павло Кириленко

Минулої доби, 17 квітня, внаслідок дій російських загарбників загинули троє цивільних та поранення отримали один на Луганщині й ще двоє поранених – на Дніпропетровщині та Херсонщині.

Про це пише Рубрика, посилаючись на дані ОВА.

Запорізька область

За минулу добу громади області на лінії вогню зазнали 4 обстріли з РСЗВ, 2 авіаційні та 55 артилерійські удари. Ворог знову поцілив у Малинівку, Плавні, Кам'янське, Новоданилівку та ще 15 населених пунктів.

Люди не постраждали. На цей час надійшло повідомлення про ураження 12 об'єктів інфраструктури.

Дніпропетровська область

У понеділок росіяни поцілили по району Нікопольщини з важкої артилерії. Найбільше дісталося Нікополю – там поранено людину. Агресор понівечив інфраструктуру та житлові будинки.

Від ворожого обстрілу постраждав 42-річний чоловік. Його госпіталізували з осколковими пораненнями. У місті пошкоджені спортшкола, гуртожиток, автостоянка.

Сталася пожежа на приватному підприємстві – рятувальники вогонь вже загасили. Побиті 2 багатоповерхівки, 9 приватних будинків, 2 нежитлові будівлі, господарські споруди, авто, вишки стільникового зв'язку та лінія електропередач.

Обстріляв ворог і Червоногригорівську громаду.

Сумська область

У вівторок зранку ворог здійснив артилерійський обстріл по території Білопільської ТГ. Інформація про постраждалих, руйнування об'єктів інфраструктури уточнюється.

У понеділок протягом дня росіяни обстріляли території Великописарівської, Білопільської, Шалигинської, Середино-Будської, Глухівської громад.

Харківщина

На Слобожанському напрямку противник здійснив обстріли населених пунктів Окіп, Байрак, Вовчанськ, Охрімівка та Нестерне.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки. Ворожих обстрілів зазнали Тополі, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Западне.

Протягом минулої доби ворог масовано обстрілював м. Вовчанськ Чугуївського району, зруйновано щонайменше 8 приватних житлових будинків, господарчі споруди, сталися пожежі.

Також ворог з РСЗВ обстріляв с. Петропавлівка Чугуївського району, пошкоджено 2 житлових будинки та господарчу споруду. Внаслідок обстрілу с. Бочкове Чугуївського району, пошкоджено будинок та сталася пожежа.

В смт Козача Лопань Харківського району внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки.

Внаслідок обстрілу з РСЗВ у с. Зелений Гай Ізюмського району пошкоджено високовольтну лінію, господарчу споруду та 1 будинок.

Луганщина

Троє мирних мешканців загинули, один дістав осколкових поранень внаслідок бомбардування росіянами села Новоєгорівка, що на Сватівщині. Жінку 1977 року народження госпіталізували.

Також артилерійських обстрілів протягом минулої доби зазнали Стельмахівка та Білогорівка.

Ситуація в області залишається складною.

Донецька область

21 обстріл протягом доби. Ворог здійснив авіаудари (тип ракет не встановлено), авіаудар "НКРС", С300, застосовував РСЗВ "Град", артилерію, БПЛА"Герань". Обстріляні: смт Велика Новосілка, Авдіївка, Торецьк, Бахмут, с. Карлівка, Слов'янськ.

Пошкоджено 5 багатоповерхівок, гаражі, цех ПрАТ "АКХЗ", школа, технікум, офісні приміщення, торговельний центр.

Миколаївщина

Уночі в Снігурівській громаді ворог атакував ударними безпілотниками об'єкт промислової інфраструктури. Попередньо без жертв та постраждалих. Більш детальна інформація уточнюється.

Херсонщина

За минулу добу противник здійснив 57 обстрілів, випустивши 342 снаряди з важкої артилерії, БПЛА та авіації.

Місто Херсон ворог обстріляв 6 разів. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію та споруди дитячого оздоровчого табору Білозерської селищної громади та лінію електропередач у Чорнобаївській сільській громаді.

Через російську агресію одна людина дістала поранення.

З деокупованої території області евакуйовано 80 осіб.

У Бериславському районі в полі, між селами Трифонівка та Борозенське, під час виконання робіт тракторист натрапив на російську вибухівку. Через підрив на міні чоловік дістав поранення. Нині лікарі надають йому необхідну меддопомогу.

Як писала Рубрика, вже уранці, 18 квітня, російські загарбники завдали удару по центру Херсона, внаслідок чого поранення різного ступеня тяжкості отримали 6 містян.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: