fbpx
Сьогодні
15:42 18 Кві 2023

Кулеба відвідав Кувейт та запросив країну приєднатися до відбудови України

English version here

Фото: Міністерство закордонних справ України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під робочої поїздки до Кувейту запросив державу приєднатися до відбудови України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу МЗС.

Зазначають, що міністр зустрівся із керівником Кувейтського фонду арабського економічного розвитку Валідом Аль-Бахаром.

Так, під час зустрічі Кулеба розповів про зусилля уряду України та партнерів із відновлення української інфраструктури, пошкодженої внаслідок агресії Росії, та запросив фонд долучитися до відбудови.

Кувейт, Дмитро Кулеба

Фото: Міністерство закордонних справ України

"Російська агресія спричинила чимало руйнувань. Але як наголошує президент України Володимир Зеленський, ми обов'язково все відновимо. Є проєкти, які можна фінансувати вже зараз. У загальній перспективі повоєнної відбудови Україна, ймовірно, стане найбільшим будівельним майданчиком у світі", наголосив український очільник МЗС.

Кувейт, Дмитро Кулеба

Фото: Міністерство закордонних справ України

У відповідь Валід Аль-Бахар повідомив, що його фонд готовий взяти участь в Міжнародній конференції з відновлення України, яка відбудеться наприкінці червня в Лондоні.

Керівник Кувейтського фонду також наголосив, що взаємодія з Україною буде одним з пріоритетів діяльності фонду.

Нагадаємо, раніше анонсувалося, що 18 квітня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає з робочим візитом Кувейт.

Напередодні, очільник українського зовнішньополітичного відомства вперше за 11 років побував із робочим візитом в Іраку.

Під час зустрічі з Хусейном український міністр обговорив "формулу миру" президента Володимира Зеленського. Також обговорили експорт українського зерна.

Ще міністри домовилися провести низку консультацій у відомствах України та Іраку, щоб активізувати співпрацю в торгівлі, освіті та цифровізації. Кулеба запросив Хусейна в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: