fbpx
Сьогодні
Відео 18:00 17 Кві 2023

Dove привертає увагу до негативного впливу соцмереж на молодь: для чого це рішення

Dove створила нову кампанію Self-Esteem, щоб показати, як соціальні мережі впливають на підлітків.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Соціальні мережі – це місце, де ми нерідко висловлюємо своє обурення з приводу будь-чого, від неякісних послуг до політичних проблем. Це дозволяє нам випустити пару, але перетворює нашу стрічку новин на безкінечний потік негативу.

Опитування, в якому взяли участь 1800 людей, показало, що жінки набагато більше, ніж чоловіки, відчувають стрес від соцмереж. Найбільшим джерелом негативу вони назвали Twitter, оскільки він постійно нагадує про неприємні ситуації в житті інших людей.

Яке рішення?

Команда вчених з Університету Суонсі у Великій Британії під час дослідження з'ясувала, що відмова від соціальних мереж або скорочення їхнього використання благотворно впливає на психічного і фізичного здоров'я, а також на сон і імунітет.

А Dove у межах кампанії опублікували відеоролик, який розповідає про боротьбу молодої дівчини з розладом харчової поведінки, причиною якого є час, проведений у телефоні.

"Dove має довгострокове зобов'язання сприяти позитивним змінам у сфері краси та робити соціальні мережі більш позитивним місцем за допомогою таких кампаній, як #NoDigitalDistortion, Reverse Selfie/Selfie Talk та #DetoxYourFeed. Хоча певні аспекти соціальних медіа можуть сприяти творчості та спілкуванню молодих людей, дані показують, що токсичний контент в інтернеті шкодить психічному здоров'ю сучасної молоді. Якщо не відбудеться реальних змін, молодь продовжуватиме розплачуватися за це своїм благополуччям", – сказав Алессандро Манфреді, директор з маркетингу компанії Dove.

Як це працює?

У межах ширших зобов'язань проєкт Dove Self-Esteem співпрацює з американською співачкою Lizzo, Common Sense Media та організацією Parents Together Action, щоб продовжувати наполягати на системних змінах і просувати закон про безпеку дітей в інтернеті від 2023 року.

"Соціальні мережі мають бути місцем, де люди можуть самовиражатися, і джерелом краси та впевненості, а не тривоги. Тому я знову співпрацюю з Dove і закликаю платформи робити більше для того, щоб соціальні мережі були безпечними для молоді", – додала Lizzo.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: