fbpx
Сьогодні
13:54 14 Кві 2023

За рішенням суду звільнили міського голову Полтави, - САП

Виконавчий комітет Полтавської міської ради звільнив з посади міського голови Олександра Мамая, якого Вищий антикорупційний суд визнав винуватим у заволодінні коштами.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"4 квітня 2023 року набрав законної сили вирок ВАКС від 02.03.2023, яким Полтавського міського голову Олександра Мамая визнано винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем. А також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

12 квітня 2023 року виконавчим комітетом Полтавської міської ради Олександра Мамая звільнено із займаної посади та видано трудову книжку із відповідним записом, згідно з вимогами законодавства", зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, САП висунула обвинувачення меру Полтави Олександру Мамаю в розтраті коштів. Він пішов на угоду зі слідством, яку затвердив Вищий антикорупційний суд.

Меру Полтави призначили 5 років позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від покарання з іспитовим строком 1 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: