fbpx
Сьогодні
17:43 14 Кві 2023

ОП: у зброї росії знаходять дедалі більше компонентів із Китаю

Фото: facebook.com/vladyslav.vlasiuk

Оскільки західні поставки зменшуються через санкції дедалі більше компонентів із Китаю українські війська знаходять в російській зброї, що використовується в Україні. 

Про це заявив старший радник глави Офісу президента Владислав Власюк, повідомляє Рубрика з посиланням на Reuters.

"У зброї, знайденій на полі бою, ми продовжуємо знаходити різну електроніку. Тенденція така, що зараз менше компонентів західного виробництва, але більше – не важко здогадатися, в якій країні – вироблених компонентів. Звичайно, Китай", – заявив він.

У розвідданих, зібраних українськими експертами з поля бою і переданих Reuters, ідеться про те, що в навігаційній системі безпілотників "Орлан", у яких раніше використовували швейцарську систему, було виявлено компоненти китайського виробництва.

Експерти також повідомили про виявлення китайських деталей у системі управління вогнем у російських танках, у яких раніше використовувалися деталі французького виробництва.

"Ми фіксуємо багато різних речей китайського виробництва", – сказав Власюк.

На запитання про те, чи постачали китайські компанії деталі для російської військової техніки, офіційний представник Міністерства закордонних справ Китаю заявив:

"Упродовж усієї історії Китай розпочав нормальне торговельне співробітництво з усіма країнами, зокрема й з Росією, на основі рівності та взаємної вигоди. Що стосується експорту військової продукції, Китай завжди займав обережну і відповідальну позицію. Позиція і дії Китаю завжди були такими".

Довідка

Нагадаємо, раніше глава МЗС Китаю Цінь Ган заявив, що Пекін не продаватиме зброю жодній із сторін війни в Україні.

За даними ЗМІ, у секретних документах США, які нещодавно були оприлюднені в мережі, нібито міститься інформація про те, що Китай погодився надати летальну допомогу росії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: