fbpx
Сьогодні
16:15 10 Кві 2023

Мешканців Чернігівщини та Київщини попередили про різке підвищення рівня води у річках

Фото: З відкритих джерел

Про різкий ріст рівня води у річках, в період 10-13 квітня, попередили жителів Київської та Чернігівської областей.

Про це пише Рубрика з посиланням на ДСНС України.

За даними відомства, у річці Десна можливе підняття рівня води до 20 сантиметрів від встановленого. В результати цього може відбутись затоплення заплави, територій ряду сіл, обтоплення сіл водою та порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському, Ніжинському районах Чернігівської області.

"На р. Снов утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області (II рівень небезпеки – помаранчевий)", – сказано в повідомленні.

Окрім цього в результаті сильних дощів прогнозується поповнення водою стариць, озер на заплавних територіях вздовж Десни. Це обумовлюватиме подальше затоплення заплавних територій вздовж усієї Десни у Чернігівській області.

Тому у Чернігівській області оголошено помаранчевий, II рівень, небезпеки. А от у Броварському районі Київській області – жовтий, перший, рівень небезпеки.

Раніше повідомлялось, що в Україні цього робочого тижня очікуються дощі, місцями з мокрим снігом. При цьому очікуються сильні пориви вітру.

Також, 10-11 квітня в Україні можливе сходження лавин у двох областях. Українців просять утриматися від походів у гори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: