fbpx
Сьогодні
15:29 06 Кві 2023

Губернатор Брянської області рф заявив про спробу "українських диверсантів" проникнути до регіону

Фото: скриншот

Губернатор Брянської області рф Олександр Богомаз зробив заяву про спробу нібито української диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) проникнути на територію регіону.

Як повідомляє Рубрика, про це він написав у Telegram.

Богомаз заявив, що прикордонне управління ФСБ росії по Брянській області припинило спробу проникнення української ДРГ з 20 людей у районі села Случовськ Погарського району.

Нагадаємо, 5 квітня ФСБ росії заявила, що в районі населеного пункту Бутовськ Брянської області "через невстановлені причини зазнав аварії" український легкомоторний літак. А пілота — нібито громадянина України, який "намагався втекти на українську територію", — затримав російський прикордонний наряд.

Довідка

Це не вперше у Брянській області рф, яка межує із Сумщиною, Чернігівщиною, а також із територією білорусі, заявляють про "українських диверсантів2. 2 березня губернатор Брянської області заявив, що на територію Климівського району проникла група українців, які обстріляли машину та взяли кілька людей у заручники в магазині в селі Любечани Брянської області.

Доказів своїх заяв російська влада не надала. Зате в соцмережах поширилося відео "російського добровольчого корпусу" — формування росіян, яке входить до Інтернаціонального легіону ТРО України, — на тлі будівлі любечанського фельдшерського пункту. Там відкинули заяви про «українські ДРГ», напад на цивільних і взяття заручників. Натомість заявили, що прийшли у Брянську область, "аби показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом".

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов нам у коментарі назвав ситуацію у Брянській області 2продовженням трансформації росії, її очищенням і звільненням від диктатури путіна". В Інтернаціональному легіоні відмовилися від коментарів.

А згодом спецпідрозділ ГУР МОУ Kraken звітував про знищення кількох автономних веж спостереження "Муром2 у Брянській та Курській областях росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: