fbpx
Сьогодні
12:58 02 Бер 2023

Росіяни заявили про те, що на Брянщині у село Сушани зайшла українська ДРГ: подробиці

Російські пропагандисти поширюють інформацію про те, що нібито група українських диверсантів проникла до Брянської області та влаштувала там стрілянину, а також взяла у заручники людей.

Про це пишуть росзмі, при цьому суперечать самі собі у своїх свідченнях та публікують неузгоджену інформацію.

Зазначимо, що українське командування "Північ" попереджало ще тиждень тому про підготовку провокації, яку на цей момент росіяни розігрують у прикордонній з Україною Брянській області.

Так, за даними російського порталу Readovka, сьогодні вранці до Брянської області зайшли "дві українські ДРГ загальною чисельністю до 40 осіб, які взяли в заручники місцевих жителів".

Після цього нібито розпочався бій у селі Сушани. За словами пропагандиста Пегова, кількість "диверсантів" сягає 80 людей.

Російські РІА Новини з посиланням на губернатора Брянської області Олександра Богомаза повідомили про те, що в селі Сушани "диверсанти обстріляли автомобіль, загинула одна людина, поранена дитина".

Також, за їхніми заявами, "село атакував ворожий безпілотник, після чого спалахнув будинок". Крім того, "диверсанти" нібито також обстріляли село Ломаківка у Брянській області з мінометів.

Пізніше у російських Тelegram-каналах почала з'являтися інформація, що "кілька людей взято у заручники у магазині в селі Любечани у Брянській області".

"Українська ДРГ зайняла відразу кілька житлових будинків у селі Сушани з населенням 180 осіб. У будинках вони тримають заручників. Силовики з Брянської області вже оточили передбачуване місце, де тримають мешканців", пишуть росіяни.

Також російські ЗМІ написали про те, що в Сушанах "терористи здійснили хаотичний обстріл. У результаті загинув мирний житель, а також поранена дитина".

"Диверсанти здійснили обстріл автомобіля. Внаслідок обстрілу один мешканець загинув, поранено десятирічну дитину. Наразі дитину доставлено до лікарні, їй надається вся необхідна допомога", — цитують губернатора Брянської області російські сайти.

При цьому російські Telegram-канали не змогли зійтися в тому – чи був обстріл шкільного автобуса в Сушанах. Місцева влада пізніше повідомила, що заняття у школах не проводяться і ніякого шкільного автобусу не було.

"У прикордонному Климівському районі Брянської області ФСБ рф та наданими силами Міністерства оборони російської федерації проводяться заходи щодо знищення озброєних українських націоналістів, які перетнули державний кордон", — опублікували коментар російської спецслужби РІА Новини.

При цьому жодних підтверджень того, що у Брянській області справді перебуває українська ДРГ – немає.

Свою думку про те, що сталося, озвучив український журналіст, політичний експерт, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов. За його словами, це чергова кремлівська провокація.

"Це очевидна провокація. Я навіть не писатиму про те, що не буває ДРГ до 50 осіб. За жодними нормами ЗСУ не передбачено. Це якраз специфіка роботи нашого підрозділу, і тут я темою володію. Не буває так.

Друге – занять у школах там немає вже якийсь час, і шкільні автобуси з дітьми не їздять. Цей фейк розпропаганда швидко вилучила. Головне – Оперативне Командування "Північ" ЗСУ ще тиждень тому попереджало про підготовку таких провокацій з боку росармії.

І наші спостерігачі бачили по той бік кордону людей у камуфляжі на кшталт українського пікселя. Мабуть, готувались. Загалом масштабна провокація якраз у стилі кремля", – написав він у Telegram.

Українська влада поки не коментувала заяви росіян і провокацію в Сушанах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: