fbpx
Сьогодні
12:48 05 Кві 2023

Заяву москви та Пекіна про "безмежну дружбу" посол Китаю назвав риторичною

Фото: посол Китаю в ЄС Фу Цун (Getty Images)

Пекін не підтримує москву у війні проти України, тому заява росії та Китаю про "безмежну дружбу" є риторичними прийомом.

Про це заявив посол Китаю в Європейському союзі Фу Цун, повідомляє Рубрика з посиланням на The New York Times.

Відповідну заяву дипломат зробив перед візитом президента Франції Еммануеля Макрона та глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн до Китаю.

Китайський посол заявив, що деякі люди "навмисно неправильно тлумачать" відносини Пекіна і Москви. Він применшив важливість минулорічної заяви щодо "безмежної дружби", яку підписали Володимир Путіна та Сі Цзіньпін перед російським вторгненням в Україну.

"Без обмежень – це не що інше, як риторика", – сказав Фу Цун.

При цьому дипломат наголосив, що Китай не підтримує росію у війні проти України. Він нагадав, що Китай не визнав анексію рф окупованих територій України.

За його словами, Пекін не засудив вторгнення, тому що розуміє заяви росії про оборонну війну проти вторгнення НАТО, а також тому, що його уряд вважає, що "корінні причини більш складніші", ніж кажуть західні лідери.

Фу Цун також прокоментував відсутність діалогу між Сі Цзіньпіном та Володимиром Зеленський. Він заявив, що лідер Китаю "дуже зайнятий" і що між двома країнами виникають контакти на нижчому рівні.

Довідка

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон та глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вирушать до Китаю, де планують зустрітися з Сі Цзіньпіном.

При цьому ЗМІ припускають, що Макрон перед візитом провів переговори з Байденом. Ймовірно, лідери хочуть залучити Китай до припинення війни в Україні.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: