fbpx
Сьогодні
18:40 31 Бер 2023

Пекін виступив проти передачі ядерної зброї іншим країнам

Фото: заступник постійного представника Китаю при ООН Ген Шуа (twitter.com/BPartisans)

Китай виступив за заборону передачі ядерної зброї іншим країнам та розміщення її за межами його країни.

Про це заявив заступник постійного представника Китаю при ООН Ген Шуан, повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію Ради безпеки ООН.

"Ми виступаємо за заборону передачі ядерної зброї, щоб жодні ядерні-країни не передавали свою ядерну зброю за кордон і не розміщували її за межами своєї країни", – заявив він.

Шуан підкреслив, що минулого року п'ять лідерів ядерних країн заявили, що ядерну війну неможливо виграти і її не можна починати.

"Сьогодні ця заява є ще більш важливою. Китай закликає усі ядерні країни дотримуватися своїх зобов'язань, зменшувати ризик ядерної війни та уникати будь-яких конфліктів між ядерними державами", – додав він.

Нагадаємо, нещодавно російський диктатор володимир путін заявив про намір розмістити ядерну зброю у білорусі. Але йшлося про тактичну і нібито про це він просив самопроголошений президент рб олександр лукашенко.

Додамо, що світові лідери вже відреагували на ініціативу диктатора. У ЄС заявили, що переміщення російської тактичної ядерної зброї до білорусі несе загрозу європейській безпеці.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: