fbpx
Сьогодні
17:17 04 Кві 2023

Більша частина Київської області вже розмінована, – ДСНС

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Основна частина території Київської області вже очищена від вибухонебезпечних предметів.

Про це в ефірі програми "Сніданок з 1+1" заявив заступник начальника частини піротехнічних робіт ДСНС України, підполковник Денис Трачук, передає  Укрінформ.

"Залишаються ще окремі випадки, коли люди виявляють боєприпаси, і ми на це оперативно реагуємо. Також люди повертаються у свої домівки і звертаються до нас, щоб ми їх обстежили на предмет ВНП. Але загалом більша частина території Київщини вже очищена (від боєприпасів – ред.)", – уточнив Трачук.

Відповідаючи на питання про те, скільки за день сапер здатен очистити території від вибухонебезпечних предметів, представник ДСНС України сказав, що це залежить від забрудненості території мінами і металами, бо рятувальники у своїй роботі застосовують металошукачі.

"І коли ми виявляємо якийсь сигнал, ми маємо з ним попрацювати певний час. Тобто, пропускати сигнали не можна, так як ми можемо пропустити міну. Загалом – бувають території, на яких чисто, і швидше йде робота, а бувають такі, що потрібно кожен сантиметр зупинятися (щоб перевірити, чи є ВНП – ред.)", – заявив він.

Як повідомлялося, з нагоди Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки рятувальники разом і закордонними партнерами відкрили виставку "Війна очима піротехніків ДСНС" та провели тренінг з мінної безпеки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: