fbpx
Сьогодні
19:13 30 Бер 2023

Прозора відбудова країни: Базельський інститут допоможе контролювати корупційні ризики

Фото: Іstockphoto.com

Базельський інститут управління та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підписали меморандум про співпрацю в напрямку мінімізації корупційних ризиків під час використання державних і донорських коштів, виділених на відновлення інфраструктури.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, цитує у Фейсбуці Мінвідновлення.

Як зазначили у відомстві, меморандум передбачає підтримку зусиль України щодо утримання та відновлення критичної інфраструктури. Мова йде про посилення стійкості та доброчесності в операційних процесах міністерства та підпорядкованих підприємствах.

"За оцінкою Світового банку, потреба у відновленні загалом становить 411 мільярдів доларів. Україна активно працює над залученням міжнародних партнерів, урядових та неурядових організацій. Системність фінансової допомоги напряму залежить від ефективних антикорупційних заходів. Вже зараз працюємо над цифровізацією процесів та реформою сфери закупівель для забезпечення прозорості та підзвітності всіх етапів відбудови",  зазначив Кубраков.

Співпраця також передбачає:

  • проведення оцінки корупційних ризиків;
  • розробку планів щодо визначення ризиків корупційних кримінальних правопорушень та антикорупційних планів;
  • визначення заходів щодо зниження ризиків шахрайства та корупції;
  • навчання посадових осіб, відповідальних за дотримання доброчесності та впровадження антикорупційної політики.

Довідка

Базельський інститут управління — це незалежний центр, який працює з партнерами у державному та приватному секторах у всьому світі для боротьби з корупцією, іншими фінансовими злочинами та для покращення якості управління на глобальному рівні.

Нагадаємо, що у березні уряд затвердив Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки. Вона містить заходи, спрямовані на підвищення ефективності системи запобігання корупції в різних сферах суспільного життя, формування негативного ставлення до корупції в суспільстві та забезпечення невідворотної відповідальності за корупцію.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: