fbpx
Сьогодні
Фото 16:09 29 Бер 2023

Рішення для відбудови: на Київщині у Ворзелі розпочали відновлення пошкоджених обстрілами будинків

Розпочались ремонтні роботи з відновлення будинків, що постраждали внаслідок воєнних дій у мікрорайоні Учгосп селища Ворзель, коштом Бучанської міської ради та Київської обласної державної адміністрації.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У чому проблема?

У Київській області російські загарбники знищити та пошкодили близько 26 тисяч об'єктів, з яких повністю зруйновані майже 5 тисяч приватних будинків та близько 170 багатоповерхівок. Про це повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Яке рішення?

Уряд виділив 400 млн грн на поточні ремонти, ці роботи вже ведуться, також обласна адміністрація постійно веде перемовини з різними держустановами щодо наступного траншу коштів на відновлення.

Ворзель, відбудова

Фото: Anatolii Fedoruk – Mayor of Bucha

"Робимо ще один важливий крок у відбудові Бучанської громади – розпочали ремонтні роботи у мікрорайоні Учгосп, що в селищі Ворзель. Через ворожі обстріли тут зазнали пошкоджень дахи десятків житлових будинків. Тож важливо на кожному з них замінити покрівлі, утеплити горища та встановити блискавкозахист", наголосив міський голова Бучі.

Як це працює?

Окремо для двох будинків з цього переліку, додав він, треба підсилювати конструкції, а також змінити всі вікна та двері у під'їздах.

Ворзель, відбудова

Фото: Anatolii Fedoruk – Mayor of Bucha

Окрім того, за словами Федорука, місцеві мешканці можуть подати заявку на участь у програмі "ВідновиДІМ" від Фонду енергоефективності. Він надає можливість залучити до 7,2 млн грн на ремонт у кожному будинку місць загального користування.

Ворзель, відбудова

Фото: Anatolii Fedoruk – Mayor of Bucha

"Обов'язкова умова для участі – створення ОСББ місцевими мешканцями будинку. Для Учгоспу це хороше рішення. Розраховую, що місцеві мешканці ним скористаються, а ми, зі свого боку, будемо максимально сприяти в подачі відповідних заявок на фінансування", резюмував міський голова.

Ворзель, відбудова

Фото: Anatolii Fedoruk – Mayor of Bucha

Нагадаємо, що станом на кінець березня у Київській, Житомирській, Сумській та Чернігівській областях вже відновлено 13 тисяч об'єктів.

Також дорожники розчистили понад 600 км автодоріг та забезпечили проїзд через 50 тимчасових переправ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: