fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 18:26 28 Бер 2023

У Ботанічному саду ім. Гришка влаштували благодійний чайний фестиваль: фото

English version here

25 та 26 березня в Ботанічному саду Гришка в Києві пройшов благодійний чайний фестиваль

На ньому побували кореспонденти "Рубрики".

Серед організаторів — Чайне Коло, члени якого посвятили людей у світ чайних церемоній прямо під склом купола експозиційної оранжереї, та Неречизм — молодь організувала благодійний ярмарок на фестивалі. Гості події мали можливість відвідати оранжерею з екскурсією та взяти участь у запропонованих розвагах.

Мета фестивалю — зібрати кошти на ремонт вентиляційної системи для фондових оранжерей, необхідної для утеплення приміщень.

Через вік та недосконалість конструкції оранжереї дуже важко обігріти, і лише цієї зими опалення обходилось у 48 тисяч гривень на добу. Через холод втрати були колосальними — за попередніми підрахунками це вже півмільйона гривень.

Сума, яку потрібно зібрати для ремонту — 500 тисяч гривень.

Вентиляційна система дозволить скоротити витрати на опалення та зберегти цінну колекцію рослин, відтворити яку, якщо вона зникне, в теперішній час, вже буде неможливо.

Хороша новина в тому, що лише за два дні фестивалю вже вдалось зібрати майже 1/5 частину від необхідного. Кошти будуть передані організаторами фестивалю благодійному фонду Peli can live, завдяки якому ботаніці вдалось пережити цю зиму.

За словами Романа Іваннікова, завідувача відділу тропічних та субтропічних рослин, подібні події планують проводити і надалі. Найближча — фестиваль кактусоводів, який має відбутись вже наприкінці квітня.

Працівники ботанічного саду вірять: зробити так, щоб оранжерея покривала витрати на функціонування і навіть більше — приносила прибуток — можливо, і проведення громадських заходів в ній — одне з можливих рішень.

Фото: Микола Тимченко, "Рубрика"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: