fbpx
Сьогодні
Фото 11:57 28 Бер 2023

Рішення для перемоги: у Києві відбувся благодійний забіг, щоб зібрати кошти на пікап для захисників

Київська десятка Незламності: офлайн у Києві та онлайн по всьому світу відбувся забіг, щоб зібрати кошти на пікап для оборонців, які захищають місто-фортецю Бахмут.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема?

Для 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, яка тримає оборону міста-фортеці Бахмута необхідно придбати пікап.

Яке рішення?

Київська десятка Незламності вирішила провести благодійний забіг, щоб зібрати кошти на придбання авто для мужніх українських воїнів.

Біговий старт зібрав понад 1100 бігунів. 869 учасників у офлайн форматі та 250 бігунів, які обрали бігти онлайн.

Забіг Київ

"Не потрібно забувати завдяки кому ми можемо влаштовувати такі заходи. Адже хлопці, які боронили Київщину минулого року – зараз у складі 3 ОШБр обороняють Бахмут і потребують донатів на пікап. Сьогоднішній забіг показав єдність тилу і фронту.

Дуже важливо знати, що на наше суспільство можна покластися. Цей захід принесе очікуваний результат, як для учасників-бігунів, так і для воїнів, яким потрібне авто", — прокоментував боєць 3 ОШБр за позивним "Панк".

Як це працює?

На цей час вдалося зібрати понад 300 тисяч гривень на придбання авто, що полегшить роботу наших захисників. Та збір триває.

"Сьогодні учасники Десятки пробігли свої дистанції для Перемоги. Ми бігли у Києві. Ще рік тому, у цей час, наші Збройні Сили тільки почали контрнаступ на позиції окупантів на Київщині.

Саме завдяки їм такі заходи стали можливими у 2023. Тому ми біжимо у серці нашої країни, щоб наші воїни отримали пікап для виконання бойових задач у гарячих точках.

Забіг Київ

Нам пощастило, що з нами сьогодні бігли бійці 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ , які повернулися на ротацію.

Також до дистанції "Військова п"ятірка" доєдналися військові Національної гвардії України та інших підрозділів оборони України. Це стало великою мотивацією для всіх організаторів та учасників. Надалі ми будемо продовжувати проведення бігових стартів задля підтримки наших захисників", — зазначає організаторка Вікторія Веремієнко.

Забіг Київ

Бігуни подолали дистанції у 10 та 5 км.

У рамках заходу відбувся безкоштовний дитячий забіг на 500м. Свою дистанцію у ньому пробігло 20 дітей з розладом аутистичного спектра.

Забіг Київ

Найстарша учасниця забігуамериканка, яка бігтиме онлайн у США, їй виповнилося 65 років.

Забіг об'єднав 21 країну світу.

Долучитися до заходу можна у будь-якій точці планети, зареєструвавшись до 27.03 числа включно на сайті Run Ukraine.

Переможцями на дистанції 10 км стали Роман Романенко та Софія Гармаш, а на 5 км — Василь Коваль та Марія Молдінська.

Забіг Київ

Усі призери (1,2,3 місця) на своїх дистанціях, отримали грошові нагороди від Run Ukraine за підтримки генерального партнера – FAVBET та всі кошти передали на збір для купівлі пікапа.

Загальний призовий фонд складав 24 тис. грн.

У рамках старту пройшов Відкритий чемпіонат м. Києва. Кожен учасник заходу на фініші отримав пам'ятну медаль своєї дистанції та диплом з результатом до свого кабінету учасника.

Довідка

Run Ukraine — організатор наймасштабніших спортивних заходів України. З 2010 року компанія провела понад 30 міжнародних змагань для любителів бігу та спортивних ентузіастів.

Місія Run Ukraine — організовувати спортивно-масові події найвищого рівня, надихати та мотивувати людей займатися бігом.

3-я окрема штурмова бригада ЗСУ — підрозділ Збройних сил України, сформований 9 березня 2022 року на базі підрозділу територіальної оборони "Азов". Він почав створюватися у Києві з перших днів російського вторгнення 2022 року.

26 січня 2023 перетворений на окрему штурмову бригаду Сухопутних військ ЗС України. Бійці бригади брали участь у звільненні Київської області, Херсону й Херсонської області, а також боях за Бахмут. Десантувалися в оточений Маріуполь та воювали на Запорізькому напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: