fbpx
Сьогодні
19:59 24 Бер 2023

США запровадили нові санкції проти білорусі: БелАЗ та МАЗ, а також особистий літак лукашенка

У п'ятницю, 24 березня, Міністерство фінансів і Державний департамент США оголосили про накладення нових санкцій проти білоруських державних підприємств і урядовців. Зокрема, під санкції потрапили виробники транспорту БелАЗ та МАЗ, а також особистий літак самопроголошеного президента олександра лукашенка.

Про це йдеться на сайті Мінфіну США, пише Рубрика.

У відомстві пояснили, що обмеження запровадили у відповідь на продовження жорстоких репресій проти продемократичного руху та громадянського суспільства після сфальсифікованих президентських виборів у серпні 2020 року.

Також санкції підкреслюють готовність США притягнути режим лукашенка до відповідальності за його співучасть у невиправданій війні російської федерації проти України, зазначають у Мінфіні.

Під санкції потрапили автовиробники БелАЗ, МАЗ та їхні керівники, центральна виборча комісія білорусі, а також літак Boeing 737, який лукашенко використовує для особистих поїздок.

"Авторитарний режим Лукашенка покладається на державні підприємства та ключових посадовців для отримання значних доходів, які дозволяють здійснювати репресивні дії проти білоруського народу", — пояснив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Водночас із нагоди Дня свободи в білорусі Держдепартамент США запровадив візові санкції проти 14 людей, зокрема посадовців, які, за інформацією американців, беруть участь у політиці погроз і залякування білоруського народу.

Нагадаємо, Управління Верховного комісара ООН з прав людини опублікувало доповідь, присвячену політичним репресіям у білорусі. Згідно з нею, масштаб репресій у країні є таким, що може розцінюватись як злочин проти людяності.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: