fbpx
Сьогодні
Фото 12:44 21 Бер 2023

Урбан-рішення: морський контейнер використали для створення дитячого майданчика у Львові

Фото: Oleksandra Sladkova

Незвично використали морський контейнер у львівському просторі для внутрішньо переміщених українців Urban Camp: його встановили на дитячому майданчику.

Про це повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР Олександра Сладкова.

У чому проблема?

Через повномасштабне вторгнення десятки тисяч українців переїхали в інші регіони країни, якомога далі від лінії фронту.

Розмістити таку кількість переселенців було дуже важко, не вистачало помешкань. Довелося будувати модульні містечка, щоб постраждалі від війни громадяни змогли проживати з комфортом.

Яке рішення?

Так, у Львові створили простір для внутрішньо переміщених українців Urban Camp. Окрім осель, розбудовували й інфраструктуру, зокрема дитячі майданчики.

Фото: Oleksandra Sladkova

Тут переселенців забезпечують спальним місцем з постільною білизною та рушниками і триразовим харчуванням.

На території також функціонує приміщення для навчання та дистанційної роботи та вуличний простір для занять спортом, перегляду кіно, облаштування городу та ігор з дітьми. Крім того, є Wi-Fi, пральна машина та локація для самостійного приготування їжі.

Фото: Oleksandra Sladkova

Як це працює?

"На Urban Camp Lviv (ЛОРТА) з'явився нестандартний дитячий майданчик з морського контейнера. Насправді хотіла другий такий для одного з парків, але не вдалося, поїде гуманітаркою в Харків. Комерційна вартість 25 тис. євро", повідомили у дописі.

Фото: Oleksandra Sladkova

Нагадаємо, що простір для внутрішніх переселенців Urban Camp створений харківськими командами Street Culture та Urban Reform. Вони займаються організацією:

  • фестивалів,
  • проєктуванням інфраструктури для публічних просторів,
  • урбан-парків і просторів для житлових та шкільних дворів.

Фото: Oleksandra Sladkova

Зазначимо, що у кемпі проводять воркшопи та зустрічі самоорганізації мешканців для створення нових проєктів. Мешканці простору також можуть отримати медичну і психологічну допомогу за необхідності.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: