fbpx
Сьогодні
17:55 20 Бер 2023

Громадянам України виплачують 18 тисяч гривень за три місяці: хто може претендувати на виплати

Фото: Українські біженці в Польщі (gettyimages.com)

Німецький фонд відновив виплати українцям, які у зв'язку із війною потребують допомоги. Грошова допомога передбачена людям, які отримали тимчасовий захист у Польщі.

Хто може розраховувати на грошовий грант та як подати заявку на виплати,  повідомляють на сайті благодійного фонду Diakonie Katastrophenhilfe.

На сторінці організації оголосили про поновлення виплат жителям України у березні 2023 року. Грошова допомога розрахована на людей, які втекли від війни і прибули в Польщу після 24 лютого 2022 року не залежно від їхньої національності. Це можуть бути люди, які отримали тимчасовий захист або статус біженця в Польщі.

Є дві основні умови отримання виплат від німецького фонду Diakonie Katastrophenhilfe:

  • не отримувати раніше грошової допомоги від інших міжнародних організацій (наприклад, ООН, Червоний Хрест).Виплати від польського уряду не є перешкодою;
  • належати до вразливих категорій – члени родини, які не мають доступу до регулярного доходу, достатнього для покриття мінімального рівня життя.

Розмір виплат – 710 злотих щомісяця упродовж 3 місяців для голови родини (в сумі приблизно 18 тис. грн). Інші члени родини отримають по 610 злотих на місяць (загалом по 15,4 тис. грн).

Українцям виплачують 18 тисяч гривень за три місяці. Хто може отримати допомогу

Допомога переселенцям

Фото: Допомога передбачена тим, хто ще не отримував виплат від міжнародних організацій (gettyimages.com)

Подати заявку на виплати можна під час прийому в найближчому пункті допомоги у Польщі. Для цього треба:

  • натиснути кнопку "Призначити зустріч" на сайті або зв'язатися за номером 800 000 232, 800 011 177, 0048918199499, якщо немає можливості прийти особисто;
  • отримати код під час відвідування центру. Не обов'язково брати всіх членів родини;
    подати заявку на сайті, скориставшись кодом.

Розгляд заявки може тривати місяць. Враховуватимуться критерії вразливості: вік, інвалідність, стан здоров'я, вагітність, а також можливості домогосподарства. Результат розгляду прийде в SMS-повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: