fbpx
Сьогодні
Фото 22:20 17 Бер 2023

У Києві затримали шахраїв, які продавали онкохворим підроблені ліки

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці Служби безпеки України та Нацполіції в Києві викрили чотирьох людей, які ввозили до України оптові партії підроблених ліків для онкохворих і реалізовували їх в інтернеті.

Про це йдеться на сайті СБУ, пише Рубрика.

За даними слідства, фігуранти приховано переправляли до України підроблені ліки під виглядом гуманітарної допомоги. Ці "препарати" вони зберігали в антисанітарних умовах на території орендованих складів у Києві.

СБУ під час слідчих дій

Фото: СБУ під час слідчих дій (СБУ)

підроблені препарати

Фото: підроблені препарати (СБУ)

Правоохоронці кажуть, що товар хворим продавали через два спеціально створені інтернет-магазини, які адміністрували учасники угруповання. Гроші за це зловмисники отримували на банківські картки родичів та підставних людей, а товар відправляли через популярні поштові сервіси.

Під час обшуків у фігурантів знайшли мобільні телефони та комп'ютери з доказами злочинної діяльності, а також 40 коробок фальсифікату на понад 50 мільйонів гривень. Експертизи підтвердили, що вилучені препарати мають ознаки фальсифікату та не відповідають заявленим в інструкції "виробника" характеристикам.

Співробітник СБУ затримує фігуранта

Фото: співробітник СБУ затримує фігуранта (СБУ)

Правоохоронці спіймали організатора і трьох учасників угруповання. Їм повідомили про підозру за статтею про фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів, вчинений організованою групою. Усіх відправили під варту. Зловмисникам загрожує від восьми до десяти років тюрми, конфіскація майна та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також правоохоронці перевіряють на причетність до схеми понад десять лікарів-онкологів, зокрема зарубіжних.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: