fbpx
Сьогодні
Фото 14:38 15 Бер 2023

Мінкульт вніс зміни в порядок виїзду артистів за кордон після низки гучних скандалів: що відомо

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що змінили порядок виїзду артистів, а також художників та журналісті. Ткаченко також пояснив, кого і за яких умов випускатимуть із країни.

Відповідний коментар пролунав від Ткаченка в ефірі телемарафону.

Нагадаємо,що в Україні за останні кілька тижнів спалахнули два гучні скандали щодо виїзду артистів за кордон під час повномасштабної війни. Спочатку стендап-комік Андрій Щегель похизувався тим, що попри три повісті від військкомату втік до Туреччини, отримавши дозвіл на виїзд від Мінкульту. Потім завдяки такому ж документу з країни виїхав режисер Тарас Голубков, який зараз знімає в Москві кліпи для російських зірок.

Так, культурні діячі, щоб отримати дозвіл на виїзд, мають надати:

  • підтвердження, що у їхніх організаціях проводять військовий облік;
  • контракти, де сказано, навіщо вони їдуть;
  • звіти за підсумками подорожі.

Втім, залишатися за кордоном артисти, художники та журналісти можуть не більше 60 днів.

Довідка

Нагадаємо, днями комік Андрій Щегель необачно похвалився тим, що отримавши три повістки, втік з України "як криса" і не планує повертатися. На Батьківщині йому нібито стало "некомфортно" жити. Ба більше, про героїчні подвиги українських захисників гуморист сказав: "це їхній вибір – вмирати". Після критики у суспільстві Щегель нецензурно вилаяв Україну, колег та співвітчизників. Країну, яка вже рік бореться за незалежність і свободу, він назвав "Північною Кореєю" та "цирком", а її мешканців – "попаяними дебілами".

Фото: Андрій Щегель (instagram)

Згодом розголос отримав інший інцидент – Тарас Голубков, який виїхав за кордон завдяки відповідному дозволу від Міністерства культури, зараз, під час вбивчої та руйнівної повномасштабної війни в Україні, продовжує працювати на російський ринок. Зокрема, повідомляється, що саме Голубков зрежисував новий кліп російської співачки-путіністки Клави Коки.

Тарас Голубков

Фото: Тарас Голубков (instagram)

Через цинічні вчинки недобросовісного гумориста та кліпмейкера постраждали інші артисти, які чесно виїжджали за кордон із добрими намірами і завжди поверталися назад. Там вони виступали на благодійних концертах та збирали великі суми для ЗСУ та всіх, хто постраждав від російської агресії. Тепер таким знаменитостям стало набагато складніше отримувати дозволи на виїзд, що спричинило новий потік обурень як у бік Щегеля та Голубкова, так і у бік Мінкульту.

Також учасники дуету TVORCHI турбуються, що їхня участь у промо-заходах перед Євробаченням-2023 може бути під загрозою. 

Рубрика:
Шоу-біз

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: