fbpx
Сьогодні
Фото, відео 17:06 12 Бер 2023

У Молдові під час акції проросійської сили відбулися сутички: десятки затриманих, в учасників вилучили заборонені предмети

Фото: Newsmaker

Сьогодні, 12 березня, у столиці Молдови почалися сутички під час акції проросійської партії "Шор". Понад 50 людей були затримані: у них правоохоронці знаходять заборонені предмети, зокрема ніж, кастет і газовий балончик.

Про це повідомляють NewsMaker та поліція Молдови.

Захід організували представники партії "Шор" та організації "Рух для народу", до якої входять зокрема представники цієї партії. Демонстранти виступили з вимогою до влади оплатити громадянам рахунки, які останнім часом суттєво зросли.

Проте зрештою ситуація на протесті ускладнилася, бо люди вирішили пройтися проспектом Штефана чел Маре, хоча організатори місцеву владу про це не попереджали. Тому поліція не пропустила їх.

Також депутатка від партії "Шор" Марина Таубер заявила, що під час протесту її нібито вдарив очільник поліції Молдови Віорел Чернеуцяну.

Загалом правоохоронці вже затримали щонайменше 54 людини, зокрема 21 неповнолітнього. Вони мали сумнівну поведінку та заборонені речі.

почалися сутички під час акції проросійської партії Шор

Фото: Поліція Молдови / Facebook

почалися сутички під час акції проросійської партії Шор

Фото: Поліція Молдови / Facebook

почалися сутички під час акції проросійської партії Шор

Фото: Поліція Молдови / Facebook

Паралельно із протестом правоохоронцям надійшов виклик про нібито мінування аеропорту Кишинева. Звідти евакуювали людей, проте вибухівку не знайшли.

Напередодні поліція Молдови попереджала, що на цій акції протесту заплановані масові заворушення. Також правоохоронці повідомляли, що до країни через аеропорт Кишинева намагався потрапити ймовірний член російської приватної військової компанії "Вагнер". Проте його ідентифікували та не пустили до країни.

Довідка

Президентка Молдови Мая Санду 13 лютого, посилаючись на дані української розвідки, заявила, що росія планує за допомогою протестів опозиції здійснити держпереворот у Молдові та змінити владу в Кишиневі.

За її словами, план рф передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Зокрема, матеріал містить інструкції щодо правил в'їзду до Молдови для громадян росії, білорусі, Сербії та Чорногорії.

Служба інформації та безпеки Молдови повідомила про п'ятьох підозрюваних у підготовці до державного перевороту в країні. Двох із них відправили під варту. Також за підривну діяльність двом іноземцям заборонили в'їзд до Молдови на 10 років.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: