fbpx
Сьогодні
Відео 17:03 09 Бер 2023

У Чехії пройшла інавгурація новообраного президента Петра Павела

English version here

Сьогодні, 9 березня, у Празькому граді пройшла інавгурація президента Чехії Петра Павела. Він став четвертим главою держави.

Про це повідомляє ČT24, пише Рубрика.

"Я присягаюся у вірності Чеській Республіці. Я зобов'язуюсь дотримуватися її Конституції та законів. Я присягаюсь своєю честю виконувати свої обов'язки на користь всього народу і в міру своїх знань та совісті", – заявив Петро Павло під час присяги.

У промові Павло заявив, що незабаром оприлюднить план на перші сто днів своєї роботи.

"Суспільство не розділене, швидше воно звикло говорити про те, що його поділяє. Результати виборів показали, що люди надають перевагу правді і порядності", – заявив президент Чехії.

Довідка

  • 28 січня Павло переміг під час виборів президента Чехії. Інавгурацію новообраного президента було заплановано на 9 березня. Петро Павло замінить на цій посаді Мілоша Земана після двох його каденцій.
  • 1 лютого Павло заявив, що Україна заслуговує стати членом НАТО після завершення війни, адже її армія зараз є найдосвідченішою в Європі.
  • Переможець президентських виборів у Чехії Петро Павло заявив , що Україна зможе вступити до НАТО лише після завершення війни з росією.
  • 1 березня новообраний президент Чехії Петро Павло виступив за надання Україні західних винищувачів, але за півроку чи пізніше – після підготовки фахівців.
Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: