fbpx
Сьогодні
15:32 08 Бер 2023

Єврокомісар: 11 мільйонів українських біженців повернулися з Євросоюзу додому

English version here

Близько 16 млн українців минулого року виїхали до Європейського Союзу через війну, потім 11 млн з яких повернулися додому, ще 1 млн осіб поїхали далі в інші країни, а близько 4 млн біженців залишилися на території ЄС.

Про це заявила єврокомісар із питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон під час пресконференції у Брюсселі, присвяченій першому року імплементації Директиви про тимчасовий захист для України, повідомляє кореспондент Укрінформу,

"16 млн українців приїхали на територію Євросоюзу протягом минулого року. 11 мільйонів з них повернулися назад. Чотири мільйони залишаються. Ще 1 мільйон поїхав далі за межі України, наприклад, до Канади, США та Великої Британії", – повідомила Йоганссон.

Єврокомісар із питань внутрішніх справ наголосила, що повернення українців додому не пов'язано з тим, що їм нібито не раді на території ЄС. Передусім це прагнення українців бути частиною опору російській агресії та продовжувати працювати в Україні.

"Я говорила з тими, хто повернувся, і тому немає підстав говорити, що їм тут не раді. Вони відчувають, що їм тут раді. Але багато, можливо, залишивши тут дітей разом з родичами, самі повернулися, щоб боротися, працювати чи бути частиною опору російській агресії", – наголосила Йоганссон.

Зі слів єврокомісара, щотижня фіксується близько 200 тис. перетинів кордону українцями в сторону ЄС та з нього.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну ЄС надає політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу Україні.

Уперше в історії Європейський Союз активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надала біженцям з України право на проживання та на соціальний захист на території країн ЄС. На цей час вона діє до березня 2024 року.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: