fbpx
Сьогодні
14:10 07 Бер 2023

У СБУ відреагували на заяву Лукашенка про затримання 20 осіб через вибух у Мачулищах

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруські силовики затримали понад 20 осіб, які нібито причетні до вибуху літака А-50 на військовому аеродромі "Мачулищі".

Про це пише білоруське державне видання "БЕЛТА", пресслужба СБУ в коментарі УП.

"На сьогодні затримано понад 20 співучасників, які на території Білорусі. Решта ховаються там (за кордоном – ред.)", зазначив самопроголошений президент.

Лукашенко не розповів, як саме білорусам вдалося вирахувати так званого "диверсанта".

Він тільки наголосив, що "допоміг Бог і сталося диво".

Самопроголошений президент стверджує, що усі "команди йшли від СБУ втікачам за кордоном".

Нагадаємо, що Лукашенко підтвердив диверсію щодо літака А-50 на аеродромі Мачулищі та заявив про затримання "терориста українських спецслужб, а також його поплічників".

Українська Служба безпеки зазначила, що не буде коментувати заяв  лідера Білорусі, а про всі "випадки "бавовни" детально зможе повідомити після перемоги.

"Служба безпеки України не має намірів коментувати слова людини, що називає себе президентом Білорусі. Що ж стосується будь-яких випадків "бавовни", то про неї ми зможемо детально поговорити після нашої Перемоги", зазначили силовики.

Лукашенко також заявив, що розпорядився провести в Білорусі "зачистку".

"Я розпорядився кілька днів тому по всій країні провести найжорстокішу зачистку", підкреслив білоруський лідер.

Далі Лукашенко почав говорити про пособників "фашизму" в Білорусі і пригадав 2020 рік, коли десятки тисяч білорусів виступили проти результатів фальсифікованих виборів, де нібито знову перемогу здобув Лукашенко.

Відтоді сотні правозахисників, журналістів, активістів отримали в Білорусі тюремні сроки. Увесь цивілізований світ вважає їх політв'язнями режиму Лукашенка.

Раніше Лукашенко не визнавав, що в Мачулищах щось трапилося.

Довідка

Наприкінці лютого білоруські партизани повідомили про атаку на російський літак А-50 на аеродромі "Мачулищі" під Мінськом.

білоруські та російські пропагандисти намагалися спростувати цю інформацію, але білоруські партизани показали відеозапис проведення розвідки дронами навколо літака А-50.

Після повідомлень про атаку російський А-50 вчора повернувся з білорусі в росію. Ймовірно, борт відправився на ремонт в Таганрог.

Відповідальність за інцидент за себе взяла опозиційна білоруська організація BYPOL. Внаслідок вибухів була пошкоджена передня та задня частини літака, зокрема, постраждали авіоніка та радіолокаційна антена.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: