fbpx
Сьогодні
13:59 02 Бер 2023

Ми не "українська ДРГ": відповідальність за події на Брянщині взяв на себе РДК

Фото: РДК

2 березня, на територію рф у Брянській області зайшов "Русский добровольческий корпус" та заявив, що вони не "українська ДРГ", а вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з путінським режимом.

Про це пише рубрика, посилаючись на РДК у соцмережах, представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі "Суспільному".

"Прямо зараз на всіх інтернет-ресурсах ви можете побачити новини про "українські ДРГ", які вбили дітей, узяли заручників, але водночас поспіхом втекли й так далі.

Усе це брехня кремлівських пропагандистів.

"Русский добровольческий корпус" прийшов у Брянську область, щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом", зазначили представники корпусу.

Наголосимо, що РДК – це сформований у серпні 2022 року підрозділ російських добровольців, які воюють за Україну.

Ситуацію також уже прокоментували в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

За словами представника ГУР Андрія Юсова, події в Брянській області рф – це внутрішнє протистояння між громадянами росії.

"Так звана Російська Федерація – це абсолютно нестабільне утворення з колосальною кількістю внутрішніх конфліктів: міжнаціональних, соціальних, політичних.

І справді, мають місце, зокрема, ось такі речі, що говорить про протистояння всередині самої російської федерації між громадянами самої рф.

Це (заяви РДК -ред.) свідчить про те, що напевно народ росії починає прокидатися проти кривавої путінської диктатури.

Наскільки відомо, зокрема із заяви РДК, що вони воюють не проти цивільного населення, а виключно проти режиму путіна і тих, хто йому служить", розповів розвідник.

Довідка

Як писала Рубрика, 2 березня губернатор Брянської області РФ, яка межує з Україною, повідомив, що в регіон нібито проникла українська ДРГ.

Вона нібито схопила в заручники мирних жителів і нібито обстріляла автомобіль. Цю інформацію швидко підхопили пропагандистські ЗМІ, але вони публікують дуже суперечливі дані.

В Офісі президента відреагували на провокацію у Брянській області – росія хоче налякати своїх.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: