fbpx
Сьогодні
18:26 28 Лют 2023

Буданов сказав, що стане першим етапом завершення війни

English version here

Першим етапом завершенням війни стане вихід Сил оборони України на кордони 1991 року та створення смуги безпеки в 100 км вглиб росії.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Завершення війни на першому етапі – це вихід на кордони 1991 року. Ось так буде, мабуть, коректно відповісти. Це викличе за собою зміну всієї архітектури безпеки, і економіки, і всього іншого у всьому регіоні. Тому я кажу: на першому етапі це вихід на адмінкордони. Далі треба дивитися про смугу безпеки навколо України, як мінімум з російського боку. На глибину 100 кілометрів і більше. Ну і так далі", – наголосив Буданов.

Крім того, керівник української розвідки прогнозує розкол російської федерації.

"Проблеми в росії вони вже є і будуть ще тільки збільшуватися. Чим швидше вони вийдуть з України, тим в теорії більше в них залишиться шансів на утримання своєї території в більш-менш схожих кордонах. Вона не буде такою як була, але в більш-менш схожих. Можливо, вона стане реальною федерацією, бо насправді, якщо подивитися на законодавство, вони ближче до унітарної держави. Вона може перетворитися в конфедерацію і так далі. Тримати як було, вже не буде чим", – вважає Буданов.

Довідка

Президент Володимир Зеленський переконаний в тому, що Україна за підтримки міжнародних партнерів зможе зробити 2023 роком завершення російської агресії, роком повернення миру та звільнення своєї землі й людей із російської неволі.

25 лютого Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що до того часу, поки росія не фрагментується, ніяка війна зупинитися не може.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: