fbpx
Сьогодні
11:34 24 Лют 2023

У Лондоні вулицю неподалік посольства росії перейменують на честь Києва

У першу річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну частину лондонської вулиці перейменують на Kyiv Road. Новою адресою стане ділянка вулиці Bayswater Road, що тягнеться від Palace Court до Ossington Street, і пролягає неподалік від посольства рф.

24 лютого 2023 року буде встановлений новий дорожній знак Kyiv Road, а Мармурова арка поблизу також буде підсвічена українськими кольорами.

"Нам, як центру міжнародної столиці, здалося цілком доречним, щоб частина нашого міста несла вогонь непокорених захисників України. Це невеликий відрізок дороги, але ми хочемо показати народу України, що його боротьба займає помітне місце в нашому місті. Назви місць у Лондоні змінювалися протягом десятиліть, щоб позначити важливі моменти чи постаті в історії, тому Kyiv Road тепер є частиною цієї давньої традиції», – зазначив Адам Хуг, Голова Вестмінстерської ради, яка подала відповідний проєкт до місцевої громади.  

Перейменування в Лондоні стало частиною кампанії Ukraine Street, яка закликає місцевих мешканців підтримати перейменування вулиць з посольствами та консульствами росії на вулиці України.

У межах кампанії Ukraine Street у 14 країнах світу перейменували чи назвали на честь України близько 20 вулиць та площ. Зокрема перейменували вулиці у Чехії, Польщі, Литві, Латвії, Албанії, Словаччині, Норвегії, Канаді, Угорщині, Естонії, Швеції, Франції, Ісландії, Люксембурзі, США. У шести з цих країн (Чехії, Литві, Латвії, Албанії, Норвегії й Канаді) «українські» назви дістали вулиці та площі, на яких розташовані дипломатичні установи рф.

Ідея проєкту виникла у відповідь на цинічні намагання росії і володимира путіна перекрутити історію України та "скасувати" незалежність нашої держави. Необхідність ходити вулицями України до своїх посольств по всьому світу стане чудовим щоденним нагадуванням представникам росії про суверенітет України, а також її відданість цінностям демократії та свободи.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: